Šport a olympizmus
3 min. čítania

Prešovský a košický kraj pripravili výzvy aj na podporu športu

Košický a Prešovský samosprávny kraj vyhlásili v predošlých dňoch výzvy, v rámci ktorých je možné požiadať o dotácie na podporu športu prostredníctvom dotačných schém. Oba kraje už zverejnili aj informácie o podmienkach, za ktorých sa môžu subjekty, aj z prostredia športu, o dotáciu uchádzať. Pri všetkých výzvach je potrebné spolufinancovanie.

Dotačná schéma Košického samosprávneho kraja

Košický samosprávny kraj vyhlásil prvé kolo výzvy v rámci Dotačnej schémy (DS/2022), prostredníctvom ktorej podporí verejnoprospešné projekty z realizované aj v oblasti ŠPORTU.

Možnosti podpory:

• podpora rozšírenia a skvalitnenia športovej činnosti,

• usporadúvanie športových podujatí na území Košického kraja,

• budovanie a revitalizácia športovej infraštruktúry.

Dotáciu v rámci tejto výzvy možno poskytnúť zmysle ust. §1 ods. 2 VZN č. 10/2020 o poskytovaní dotácií právnickej osobe a fyzickej osobe - podnikateľovi, ktorí majú sídlo alebo trvalý pobyt na území vyššieho územného celku, alebo ktorí pôsobia, vykonávajú činnosť na území vyššieho územného celku, alebo poskytujú služby obyvateľom Košického samosprávneho kraja.

Minimálna výška dotácie je 500 eur, maximálna výška dotácie sa odvíja od celkovej alokácie vyčlenenej pre jednotlivé okresy v rámci KSK. Pre poskytnutie dotácie je potrebné 10 %  spolufinancovanie.

Uzávierka pre podanie žiadostí v rámci prvého kola je 15.2.2022.

Košický samosprávny kraj ako vyhlasovateľ výzvy organizuje Informačný seminár k Výzve DS/2022, ktorý sa uskutoční online formou dňa 3. februára 2022 v čase 10.00 – 11.30 h.

V prípade záujmu o účasť na tomto online  seminári  sa prosím registrujte prostredníctvom nasledovného odkazu: https://forms.gle/xx5jbygnwbAsbxWb8

Viac informácií o prvom kole výzvy v rámci DS/2022 na stránke KSK

Dotačná schéma Prešovského samosprávneho kraja

V Prešovskom samosprávnom kraji sú aktuálne otvorené Výzva predsedu PSK 2022 a Výzva poslancov PSK 2022, obe s termínom predkladania žiadosti do 28.2.2022.

Obe výzvy umožňujú žiadať o podporu aj v rámci programu ŠPORT, ktorý podporuje:

Podprogram 1.1 – kapitálové (investičné) výdavky

• Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovísk a ich vybavenie hnuteľným majetkom investičného charakteru.

Podprogram 1.2 – bežné (neinvestičné) výdavky

• Oprava a údržba športovísk a ich vybavenie hnuteľným majetkom neinvestičného charakteru.

Podprogram 1.3 – bežné (neinvestičné) výdavky

• Šport pre všetkých - usporiadanie masových telovýchovných a športových podujatí, doprava na športové podujatia usporiadané na území Slovenskej republiky a materiálno-technické vybavenie športových klubov hnuteľným majetkom neinvestičného charakteru (dresy, bránky, sieťky, lopty, hokejky a pod.).

• Športový reprezentant - reprezentácia PSK účasťou na oficiálnych športových podujatiach európskeho a svetového charakteru, ktoré sú usporiadané na území Slovenskej republiky.

Maximálna možná podpora je 10 000 € s povinnosťou 20% spolufinancovania.

Viac informácií o výzve PSK

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV