Športové aktuality
1 min. čítania

Prezident MOV menoval štyroch nových členov komisie športovcov

Lausanne 20. októbra (SOV) – Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach po konzultácii s predsedníčkou komisie športovcov MOV Angelou Ruggierovou menoval štyroch nových členov komisie športovcov. Tí doplnia dvanástku olympionikov, zvolených na osemročné obdobie účastníkmi OH 2012 a 2016, resp. ZOH 2010 a 2014.

Olympijská charta umožňuje prezidentovi MOV menovať do komisie až sedem členov tak, aby sa podarilo udržiavať rovnováhu zastúpenia kontinentov, športov a pohlaví. Okrem toho ex officio členmi komisie sú po jednom zástupcovi Svetovej asociácie olympionikov a Medzinárodného paralympijského výboru.

Novými členmi komisie športovcov sa stali argentínsky basketbalista Luis Scola, indická bedmintonistka Saina Nehwalová, egyptská moderná päťbojárka Aya Medanyová a jordánska taekwondistka Nadin Dawaniová.
Vďaka víťazstvu vo voľbách počas OH 2012 v Londýne je členkou komisie športovcov MOV (a zároveň členkou MOV) aj slovenská strelkyňa Danka Barteková, ktorá v tejto spoločnosti olympionikov patrí medzi najaktívnejších. Jej mandát je platný až do skončenia OH 2020 v Tokiu.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV