Šport a olympizmus
Senec
2 min. čítania

Príkladné gesto stolnotenisového mládežníka Damiána Flora

Peter Buček, Zuzana Wisterová
Damián Floro s pohárom pre víťaza dvojhry, aj s plaketou fair play, ktorú mu odovzdali členovia kolégia KFP SOŠV Zuzana Wisterová a Peter Buček.
Foto
Peter Šereda

Senec v stredu 8. novembra privítal opäť mladé stolnotenisové nádeje prakticky z celého sveta na turnaji WTT Youth Contender. K Slnečným jazerám prišli takmer tri stovky nádejí do 19 rokov zo štyridsiatich krajín piatich kontinentov, medzi ktorými sa nestratili ani naši.

Medzi chlapcami v kategórii do 15 rokov dokonca triumfoval slovenský reprezentant Damián Floro, ktorý vo finálovom dueli veľmi dobrej úrovne zdolal Tunisana Wassina Essida 3:2. Okrem toho, že z rúk riaditeľa turnaja a zároveň aj prezidenta Slovenského stolnotenisového  zväzu Antona Hamrana, ako aj čestného prezidenta Zdenka Kríža si prevzal víťazný pohár, radosť mal aj z plakety Klubu fair play Slovenského olympijského a športového výboru. Za príkladný čin počas turnaja mu ju odovzdali členovia kolégia Klubu fair play SOŠV Zuzana Wisterová a Peter Buček.

„Veľmi ma tešia oboje ocenenia, mám z nich veľkú radosť. Turnaj mi vyšiel, hralo sa mi celkom dobre, ale, samozrejme, v mojej hre je stále dosť chýb, ktoré sa budem chcieť časom odstrániť a minimalizovať. A tá cena fair play? V zápase s ukrajinským súperom som spozoroval nesprávnu reakciu rozhodcu. Čestne som ho na to upozornil, za čo sa mi poďakoval a išlo sa ďalej,“ povedal nám veľký talent Damián Floro, ktorý býva v maličkej dedinke Otrhánky pri Bánovciach nad Bebravou a súťažne hrá za Hlohovec.

Damián Floro s rodičmi.
Damián Floro s rodičmi.
Foto
Peter Šereda

Na turnaji sme sa stretli aj s ďalšími prejavmi fair play, z ktorých zaujal aj nález a vrátenie stratenej peňaženky. Zahraničný športovec ju našiel na zemi a okamžite s ňou prišiel za organizátormi podujatia. Aj to naznačuje, že aj keď ide o prestížne športové podujatie svetového významu, čestnosť má medzi mladými svoje miesto. A tak by to malo byť...

Šport
Projekt
Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV