Športové aktuality
2 min. čítania

Na najkvalitnejšej tanečnej súťaži na Slovensku aj o tituly majstrov Európy

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Foto
Slovak Open Championship

Vyše 500 tanečníčok a tanečníkov z celého sveta sa predstaví počas víkendu 2. a 3. septembra na 12. ročníku Slovak Open Championship v Šamoríne. Najväčšia slovenská súťaž v tanečnom športe, ktorej partnerom je aj Slovenský olympijský a športový výbor, je zároveň 45. ročníkom Dunajského pohára a 30. ročníkom Bratislava Open. V Šamoríne sa bude bojovať aj o tituly majstrov Európy do 21 rokov v desiatich tancoch.

V kongresovej sále Victory v Olympijskom tréningovom centre x-bionic® sphere v Šamoríne sa 2. a 3. septembra uskutoční 12 rozličných súťaží rôznych vekových kategórií a súťažných disciplín. K Dunaju zavítajú viaceré známe mená tanečného športu, finalisti z rôznych majstrovstiev sveta. Divákom sa predstavia aj najlepšie slovenské páry v tomto atraktívnom športe.

Počas oboch dní sa program začína prvými tancami už o 9.00 h a vyvrcholí okolo 22.00 h. „V sobotu sa hlavná pozornosť sústredí na podvečerné majstrovstvá Európy do 21 rokov v desiatich tancoch. Účastníci musia ukázať svoje tanečné kvality v štandardných i v latinskoamerických tancoch. Momentálne máme prihlásených približne 50 párov z celej Európy. Bez šancí na dobrý výsledok nie sú ani slovenské dvojice,“ uviedol hlavný organizátor Slovak Open Championship Milan Špánik.

Počas celej nedele sa uskutočnia súťaže v štandardných i v latinskoamerických tancoch v kategórii dospelých a seniorov. Páry budú na Slovensku bojovať nielen o medaily, ale aj o body do svetového rebríčka Medzinárodnej federácie tanečného športu WDSF.

„Slovak Open Championship je najkvalitnejšie obsadená tanečná súťaž tohto roka na Slovensku. Medzi rozhodcami a návštevníkmi budú aj viaceré osobnosti známe z programu Let’s Dance,“ doplnil Milan Špánik.

Vstupenky na podujatie je možné zakúpiť si prostredníctvom stránky podujatia www.soch.sk alebo priamo na mieste, ak sa nevypredajú v predpredaji.

paris
Ukazsa2024 Pankova

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV