Športové aktuality
Bratislava
2 min. čítania

Slovenskí lyžiari sa už môžu na súťaže FIS prihlasovať prostredníctvom SOŠV

Ilustračná fotografia.
Foto
TASR/AP

V súvislosti s aktuálnou situáciou v slovenskom lyžovaní, s ktorou súvisí spustenie procesu odobraniu statusu národného športového zväzu Slovenskej lyžiarskej asociácii, je Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV)  po konzultácii s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR na základe rozhodnutia Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) dočasne poverený niektorými právomocami národného športového zväzu pre lyžovanie.

V prvom rade sa to týka právomoci prihlasovať slovenských lyžiarov na podujatia FIS vo všetkých lyžiarskych disciplínach a riešiť aj administratívne záležitosti okolo akreditácie sprievodu pretekárov tak, aby súčasnou situáciou neboli postihnutí pretekári a aby mohli súťažiť.

FIS v piatok ráno poslala na SOŠV prístupové kódy do prihlasovacieho systému FIS, čo umožňuje SOŠV realizovať prihlasovať slovenských pretekárov na súťaže FIS. SOŠV v priebehu dnešného dňa zriadil osobitné mailové adresy, na ktoré treba nahlasovať prihlášky na súťaže FIS. Tieto adresy zahŕňajú prihlasovanie športovcov na súťaže FIS v šiestich lyžiarskych odvetviach, v ktorých prebieha súťažná sezóna (zjazdové lyžovanie, beh na lyžiach, skoky na lyžiach, severská kombinácia, akrobatické lyžovanie a snoubording).

Pre zjazdové lyžovanie je na prihlasovanie na preteky aktívna mailová schránka  [email protected].

Pre severské lyžiarske disciplíny je na prihlasovanie na preteky aktívna mailová schránka  [email protected].

Pre akrobatické lyžovanie je na prihlasovanie na preteky aktívna mailová schránka [email protected].

Pre snoubording je na prihlasovanie na preteky aktívna mailová schránka [email protected].

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV