Šport a olympizmus
2 min. čítania

SOŠV a Šahy chcú zintenzívniť spoluprácu

Prezident SOŠV Anton Siekel (vľavo) po stretnutí s primátorom mesta Šahy Pálom Zacharom a členkou VV ZOK Angelikou Révész.
Foto
SOŠV

Slovenský olympijský a športový výbor a mesto Šahy by radi zintenzívnili spoluprácu v oblasti rozvoja športovej infraštruktúry a športových podujatí v meste.

Prezident SOŠV Anton Siekel a primátor mesta Šahy Pál Zachar počas spoločného stretnutia skonštatovali, že šport v Šahách je na úrovni zodpovedajúcej možnostiam mesta aj okolitého regiónu. Na stretnutí v sídle SOŠV sa zúčastnila aj Angelika Révész, vedúca oddelenia školstva, mládeže a športu mestského úradu v Šahách, členka výkonného výboru Olympijského klubu A. Szokolyiho a výkonného výboru Združenia olympijských klubov SR.

Mesto Šahy má 120-ročnú históriu organizovaného športu. Prvý športový oddiel Honti Sport Club založil Alojz Szokolyi (Sokol) v roku 1902. Prvý rodák zo Slovenska s medailou z olympijských hier (bronz na OH 1896 v Aténach v behu na 100 m) pracoval v tom čase v Šahách ako župný archivár.

V meste dlhodobo pôsobia oddiely a kluby vo futbale, stolnom tenise, tenise a karate. Snahou radnice je, aby zabezpečilo čo najviac možností na aktívny odpočinok a rekreáciu pre obyvateľov.

Pohybové aktivity a podujatia masového charakteru sa realizujú na dobrej úrovni aj vďaka aktivitám Olympijského klubu Alojza Szokolyiho Šahy, na ktorých sa dá ďalej stavať.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV