Športové aktuality
2 min. čítania

Martin Vaculík vyhral prestížne preteky Speedway GP v Cardiffe + video

Martin Vaculík (v strede) s víťaznou trofejou z Cardiffu.
Foto
FB SPEEDWAY GP

Martin Vaculík zvíťazil na pretekoch vo waleskom hlavnom meste Cardiff, ôsmom podujatí seriálu majstrovstiev sveta na plochej dráhe. Vo finálovej jazde predviedol sebaistý výkon a ziskom 20 bodov si upevnil priebežnú 3. priečku v priebežnom hodnotení Speedway GP. 

Martin Vaculík si splnil víťazstvom v Cardiffe svoj veľký sen. Na najväčšom motocyklovom podujatí vo Veľkej Británii pod zatiahnutou strechou chcel veľmi triumfovať. Preteky na známom štadióne v Cardiffe často prirovnávajú k Monaku formuly 1.

„Sú to neskutočné pocity, ťažko sa to opisuje. Som v siedmom nebi,“ povedal Vaculík po pretekoch.

Vo Walese musel najskôr tuho bojovať o účasť v semifinále. Až víťazstvom vo svojej poslednej rozjazde si zabezpečil účasť medzi osmičkou najlepších. V semifinále prišiel do cieľa druhý za Bartoszom Zmarzlikom. Vo finále skvele odštartoval, hneď sa dostal na čelo a odrazil aj ataky súperov.

Vo finále zdolal Vaculík aj Bartosza Zmarzlika a Fredrika Lindgrena, ktorí sú v priebežnom hodnotení MS pred ním.

„Milujem tento šport, od detstva som ho sledoval a bolo mojím snom víťaziť. Dodnes si pamätám moje detské idoly a vždy som chcel byť úspešní ako oni. Je to fantastické,“ povedal Vaculík, ktorý si v Cardiffe pripísal 7. víťazstvo v kariére a 2. v sezóne. Potvrdil ním výbornú formu, ktorú predviedol aj na nedávnych kvalifikačných pretekoch FIM GP Challenge, na ktorých si 2. miestom poistil účasť v seriáli Speedway GP aj v budúcej sezóne.

Do konca tohtoročného šampionátu ostávajú ešte dve podujatia. Nasledujúce je na programe v sobotu 16. septembra v dánskom Vojense, sezóna vyvrcholí 30. septembra v poľskej Toruni.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV