Šport a olympizmus
2 min. čítania

Športoví odborníci sa ani v ťažkých časoch neprestali snažiť. Vďaka projektu #DAMETO získali finančnú podporu

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško

Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru v spolupráci so Slovenským olympijským a športovým výborom v čase koronakrízy odštartovali grantový program „Dáme to“. Ten bol určený pre športových odborníkov, ktorí sa v náročnej situácii nevzdali a ďalej motivovali seba a aj svojich zverencov k aktívnemu pohybu a športu. V prvom grantovom kole prerozdelila Nadácia SOŠV na tento účel z rezervného fondu Pripravení pomáhať až 20 000 eur.

Tréneri a športoví odborníci sú jedna z najzraniteľnejších skupín v našom športe. Pritom sú dôležití nielen vo vrcholovom športe, ale aj pri výchove detí a mládeže. Po zatvorení športovísk, posilňovní, bazénov, telocviční i štadiónov zostali počas pandémie bez pravidelných príjmov. Napriek tomu, mnohí využili možnosti online sveta a aj naďalej sú v kontakte so svojimi zverencami, podporujú ich, motivujú ich a pomáhajú im zostať športovo aktívni. Nadácia SOŠV a SOŠV ich v tomto úsilí chce podporiť cez nový grantový program „Dáme to“.

Postupne vám predstavíme výber z tých, ktorí sa do projektu zapojili. Pozrite si videá trénerov, fyzioterapeutov, športových psychológov, lekárov či ďalších športových odborníkov, ktorí môžu pomôcť aj vám. Všetky videá si môžete pozrieť na našom webe.

Kristína Macková

karate - tréner 4. triedy

Som hlavný tréner klubu Športovej školy karate Bratislava.

Daniela Leütterova

atletika - tréner 3.triedy

"Som manažérka a šéftrénerka klubu ŠPORTHROUPREŠOV (atletický klub v Prešove), tréner všestrannej atletickej prípravy mládeže, kondičný tréner dospelej športujúcej populácie."

Jozef Nagy

šerm - tréner 4. triedy

"Šermu sa venujem od malička, kedy som bol dorasteneckým reprezentantom Československa. V seniorskej kategórii som vybojoval titul majstra Československa vo fleurete."

Tagy
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV