Šport a olympizmus
1 min. čítania

Spravili sme pre Zem gesto, upratali sme si mesto

Andrej Hlaváč

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v Piešťanoch v sobotu 24. apríla 2021 spojilo Mesto Piešťany, Kúpele Piešťany, Clean Piešťany a Olympijský klub Piešťany, aby spolu zorganizovali akciu pod názvom Spravme pre Zem gesto, upracme si mesto.

Za krásneho slnečného popoludnia sa viac ako 200 dobrovoľníkov postaralo o to, aby sme zbavili prírodu aspoň časti ľudského fatálneho poškodzovania našej Zeme.

Akcia prebiehala v piatich lokalitách mesta, prioritne slúžiacich na oddych a športové aktivity obyvateľov Piešťan. Ruku k dielu priložil aj primátor mesta, viceprimátor i generálny riaditeľ Piešťanských kúpeľov a samozrejme aj členovia Olympijského klubu Piešťany. Dovedna bolo vyzbieraných 1040 kg odpadu, o ktorý sa následne postarali Služby mesta Piešťany.

“Je to skvelá ukážka, ako sa môžeme starať o naše životné prostredie. Strávili sme v našej prírode krásne popoludnie a spojili sme príjemné s užitočným. Pevne verím, že sa toto podujatie, s tak veľkým záujmom, v Piešťanoch udomácni,“ dodal primátor mesta Peter Jančovič.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV