Športové aktuality
2 min. čítania

Tomáš Kid Kovács si splnil sen, v Matúškove otvoril boxerskú akadémiu

MATÚŠKOVO 5. februára (SOŠV) – V pondelok 4. februára si náš známy bývalý profesionálny boxer a v súčasnosti tréner i predseda Slovenskej boxerskej federácie Tomáš „Kid” Kovács splnil veľký sen, keď v Matúškove pri Galante otvoril vlastnú boxerskú akadémiu. Ako povedal pri slávnostnom akte, počas troch rokov sa s pomocou rodiny, kamarátov aj jeho zverencov podarilo prerobiť starú, zhruba tristoročnú sýpku, ktorá bola na rozpadnutie, na moderné športové centrum.

V centre so štyrmi ringmi Kovács už trénuje so svojimi zverencami, medzi ktorými je viacero reprezentantov Slovenska. "Keď som ich sem doniesol, tak všetci hovorili, že som blázon, ale podporovali ma. Prvému človeku, ktorému som to povedal, hneď povedal, že dobre, choď do toho, bola samozrejme moja manželka, ktorá bola vždy pri mne. Aj keď som zadlžený až po uši, ako sa hovorí, aj zlatú žilu som založil, ale je to tu," povedal Tomáš „Kid” Kovács pre RTVS.

Na slávnostnom otvorení akadémie sa zúčastnil aj prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Anton Siekel, ktorý si v minulosti na stavbe aj troche zabrigádoval. „Viem, ako to tu vyzeralo a práve preto mám iba oči v nemom úžase. Je úžasné snívať, ale ešte krajšie je vidieť ľudí, ktorí si svoj sen dokážu splniť," povedal pre RTVS.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV