Športové aktuality
5 min. čítania

Tomáš Tatar si pochvaľuje Seattle, prvoradý je však hokej

Útočník Seattlu Tomáš Tatar.
Foto
TASR/AP

Tomáš Tatar sa v úvode sezóny v hokejovej NHL v drese Colorada trápil. Po výmene do Seattlu ožil a je jedným z lídrov mužstva. Jeho angažmán v Colorade trval len necelý štvrťrok, v septembri sa dohodol na zmluve, v polovici decembra sa už presúval do Seattlu. V Avalanche mal v 27 stretnutiach bilanciu 1 gól a 8 asistencií, v tíme Kraken strelil 33-ročný Dubničan, ktorý v minulosti hrával aj za New Jersey Devils, Montreal Canadiens, Vegas Golden Kinghts a Detroit Red Wings, v trinástich dueloch 3 góly a pridal rovnaký počet prihrávok. Po zápase na ľade New Yorku Rangers poskytol rozhovor slovenským a českým médiám.

Ako sa vám páči v Seattli, kam ste prišli v polovici decembra v rámci výmeny z Colorada?

V novom pôsobisku sa cítim super. Musím všetko pochváliť. Samozrejme, prvoradý je hokej. V ňom to je u mňa diametrálny rozdiel oproti Coloradu. Aj mesto a okolie sú krásne. V Seattli asi o čosi viac prší ako v Denveri. Fanúšikovia sú však rovnako úžasní. Tiež aj celý klub funguje výborne. Pre mňa to bola skutočne veľká otočka. Škoda, že som nebol takto spokojný od začiatku sezóny a zbytočne som stratil možno tridsať zápasov.

Tomáš Tatar si už našiel v Seattli aj bývanie

Našli ste si už v Seattli aj domov, alebo ešte bývate v hoteli?

Otázku bývania som už vyriešil, takže konečne sa môžem sústrediť na hokej a som z toho nadšený.

V posledných dueloch nastupujete v útoku s dvojicou Jordan Eberle a Jared McCann. Obaja si spoluprácu s vami pochvaľujú. Cítite sa s nimi na ľade komfortne?

Obaja moji spoluhráči hrajú výborne, dobre sa mi s nimi spolupracuje. Je medzi nami správna chémia. Celkovo je to v porovnaní s mojim predchádzajúcim pôsobiskom v Colorade veľký rozdiel. Dostávam na ľade dostatok príležitostí, mám priestor a aj komunikácia s trénerom je diametrálne odlišná. Mali sme donedávna víťaznú sériu deviatich zápasov. Cítim sa v Seattli veľmi fajn.

S Jordanom Eberlem ste v tíme braní aj ako veteráni. Očakávajú od vás tréneri, aby ste boli aj mentormi tímu?

S Jordanom sa poznáme veľmi dlho, sme rovnaký ročník narodenia, trávime spolu aj nejaký ten čas. Som rád, že nám spolupráca klape. Snažím sa chalanom v kabíne či na striedačke povedať nejaké veci, ktoré vidím počas hry.

Budúcnosťou sa ešte nezaoberá

Blíži sa uzávierka prestupov, po sezóne sa vám končí kontrakt. Vnímate zmenu pôsobiska aj z pohľadu budúcnosti?

Uvidím, čo sa stane, ale momentálne sa sústredím na niečo iné. S tímom máme cieľ dostať sa do play-off. Do bojov o vyraďovaciu časť sme sa vrátili vo veľkom štýle, teraz musíme v tom pokračovať. Vôbec som nerozmýšľal o budúcom kontrakte a o tom, čo prinesie budúcnosť. Ide to bokom. Skôr ma však mrzí, že od začiatku sezóny som nemal takúto príležitosť a vlastne možno prvýkrát v kariére som bol niekde, kde som videl, že to nemá žiadnu budúcnosť.

V NHL sa rozstrieľal Juraj Slafkovský. Čo hovoríte na jeho výkony?

Juro sa pomaličky určite dostane do svojej hernej pohody. Pre mladého hráča nie je jednoduché naskočiť do tohto veľkého hokeja plného hviezd. Je to rozdiel oproti iným ligám. Nemá to ľahké, ale ak bude na sebe naďalej tvrdo pracovať, môže dosiahnuť ten svoj limit a cieľ, ktorý má pred očami. Verím, že jeho tvrdá práca prinesie ovocie. Možno sa na začiatku trochu hľadal a postupne nachádzal, v čom je silný, na čom musí popracovať, kde sú jeho prednosti. Určite by mal využívať svoje veľké telo, ktoré má. Má veľa sily. Poznáme sa z reprezentácie. Je to dobrý kamarát. Som hrdý na to, čo už teraz dosiahol. Veľmi mu držím palce.

Majstrovstvá sveta sú vždy lákadlo

Prioritou pre každého v NHL je play-off o Stanleyho pohár. Ak by to však Seattlu nevyšlo, ste pripravení prísť aj na majstrovstvá sveta? Slovensko bude hrať v Ostrave, čo by mohlo byť veľké lákadlo, keďže pôjde akoby o domáce prostredie.

Majstrovstvá sveta sú pre mňa vždy veľké lákadlo. Rovnako ako aj dejisko v Česku. Boli sme v minulosti jedna krajina, sme príbuzné štáty. Ja však nerobím rozdiel medzi tým, kde sa šampionát koná. Uvidíme, ako to dopadne a či bude možnosť, aby som prišiel. Ako som už niekoľkokrát v minulosti povedal, ak budem zdravý, voľný a nebude tomu niečo brániť, tak na šampionát rád prídem.

Mali ste možnosť hrať v oboch nových tímoch NHL. Nastupovali ste vo Vegas, teraz zasa v Seattli. Aké je to, keď sa prakticky formuje nové mužstvo?

Musím obe organizácie pochváliť. Vstup do ligy zvládli veľmi dobre. Museli si pozberať informácie z okolitých klubov. Keďže museli do tímu dostať hráčov z každého mužstva, vedia, čo majú robiť teraz pri presunoch hráčov a ako sa o nich postarať. Aj moja výmena bola špičkovo zvládnutá. Bolo to na úrovni a ja klubu ďakujem, že mi uľahčil zmenu a môžem sa sústrediť na hokej.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV