Šport a olympizmus
2 min. čítania

Turčianski športoví nestori sa stretli v Jasenskej doline

(eš, pp)
Na stretnutí športových nestorov Turca sa zúčastnilo viacero osobností vrátane prezidenta SOŠV Antona Siekela.
Foto
OK Turiec

K výnimočným podujatiam regiónu Turiec patria aj stretnutia turčianskych športových nestorov. V Jasenskej doline sa uskutočnilo VII. stretnutie športových veteránov Turca, na ktorom sa tentoraz zúčastnil aj prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel.

Stretnutia sa konajú každé tri roky. Svojou slávnostnou atmosférou, obsahom a účasťou si získali nielen vážnosť u ich účastníkov, ale aj v širokej verejnosti. Tradične sa na nich zúčastňujú predstavitelia Združenia miest a obcí Turca, primátori Martina, Turčianskych Teplíc, Vrútok, Turian a starostovia viacerých obcí Turca, ale aj viacerí čelní funkcionári športových organizácií s celoslovenskou pôsobnosťou. Podujatie organizuje OZ Spoločenstvo nestorov turčianskeho športu v spolupráci s OK Turiec.

„Všetkým, ktorí sa stretávate na VII. stretnutí športových veteránov Turca, patrí od nás zo Slovenského olympijského a športového výboru veľké poďakovanie. Oceňujeme, čo ste urobili pre rozvoj športu i olympijských ideálov vo Vašom regióne. Mnohí z Vás ešte aj dnes pomáhajú formovať slovenský šport. Máme sa od Vás čo učiť, Vaše skúsenosti so športom sú nenahraditeľné,“ povedal vo svojom príhovore k účastníkom stretnutia Anton Siekel.

Podujatia opakujúce sa každé tri roky v Jasenskej doline sa stali vzácnou a vhodnou príležitosťou na stretnutia ľudí, ktorých spájalo silné puto a turčianskemu športu venovali dlhé roky svojho života. Viacerí z nich nežijú len spomienkami, ale sú s nimi spojení ako činovníci, či dokonca pretekári – veteráni dodnes.

Stalo sa už tradíciou, že organizátori stretnutí udeľujú navrhnutým účastníkom ocenenia za ich celoživotný prínos pre rozvoj športu a telovýchovy v Turci a venujú pietnu spomienku tým, ktorí vzácnu rodinu turčianskych športových veteránov navždy opustili.

Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV