Športové aktuality
2 min. čítania

UMB Banská Bystrica bola najúspešnejšia na Letnej univerziáde 2020 v Žiline

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Zo zápasu medzi víťazmi turnaja Ekonomickou univerzitou Bratislava a domácim tímom Žilinskej univerzity, ktorý sa hral na trávniku štadióna MŠK Žilina.
Foto
UNIZA.SK

Športovci z Univerzity Mateja Bela boli najúspešnejší na Letnej univerziáde SR, ktorú zorganizovala Žilinská univerzita. Študenti banskobystrickej univerzity si spod Dubňa v prvých októbrových dňoch odviezli 28 medailí, z toho 10 zlatých, 11 strieborných a 7 bronzových.

Len o jednu zlatú medailu menej a celkovo o dve (9 – 11 – 6) si vybojovali študenti – športovci z Univerzity Komenského v Bratislave. Tretí v medailovej bilancii skončili domáci Žilinčania so ziskom 22 cenných kovov (7 – 7 – 8). Minimálne jeden cenný kov získali študenti z dvadsiatich univerzít z celkového počtu 21 štartujúcich.

Organizátori zo Žilinskej univerzity v Žiline dokázali aj v neľahkých časoch za dodržania prísnych hygienických opatrení zorganizovať prestížne podujatie vysokoškolského športu. Podujatie sa konalo od 5. do 8. októbra 2020 v areáli UNIZA, lesoparku, ale aj v mimouniverzitných objektoch mestskej plavárne, štadióna MŠK Žilina. Súťažilo sa v dvanástich športoch (basketbal, volejbal, futbal, cyklistika, orientačný beh, 3x3 basketbal, plážový volejbal, tenis, silový trojboj, plávanie, lukostreľba, šach), atletická časť sa konala v areáli Mladej gardy v Bratislave už na začiatku septembra.

Prezident SOŠV Anton Siekel počas slávnostného príhovoru na otváracom ceremoniáli Letnej univerziády 2020 v Žiline.
Prezident SOŠV Anton Siekel počas slávnostného príhovoru na otváracom ceremoniáli Letnej univerziády 2020 v Žiline.
Foto
UNIZA.SK

Žilinská univerziáda usporiadala Letnú univerziádu štvrtýkrát v histórii. Členom čestného predsedníctva bol aj prezident SOŠV Anton Siekel, ktorý navštívil aj univerzitné súťaže a nechýbal ani na slávnostnom ceremoniáli.  Vysokoškolský šport má na Slovensku silnú tradíciu, v roku 2019 sme si  pripomenuli  100. výročie od jeho vzniku. „Ďakujem všetkým, ktorí sú súčasťou tohto projektu, že im záleží na univerzitnom športe. Spoločne tak vytvárame identitu UNIZA, ktorá je otvorená novým výzvam. UNIZA si všíma jedinečnosť študenta a podporuje jeho zdravého ducha aj telo,“ povedal podľa webu univerzity rektor UNIZA prof. Ing. Jozef Jandačka, PhD.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV