Športové aktuality
Sölden
3 min. čítania

V úvodnom štarte sezóny Vlhová v obrovskom slalome SP v Söldene tretia

Obhajkyňa veľkého glóbusu Petra Vlhová vstúpila do novej sezóny tretím miestom.
Foto
TASR/Martin Baumann

Slovenská zjazdárka Petra Vlhová vstúpila v sobotu do novej sezóny Svetového pohára tretím miestom v obrovskom slalome. V rakúskom Söldene vyhrala Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá svoju veľkú súperku zo Slovenska zdolala o 1,30 s. Druhá skončila Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová (0,14 s).

Lanská držiteľka veľkého glóbusu za celkové prvenstvo v SP Vlhová dosiahla už 45. pódiové umiestenie v pretekoch SP, z toho 20-krát vyhrala. To sa práve v sobotu 70. raz v kariére podarilo Shiffrinovej a na rekordnú krajanku Lindsey Vonnovú jej chýba rovný tucet triumfov.  

V 1. kole Petra Vlhová vyrazila so sedmičkou na kombinéze a spravila v prejazde do strmej časti chybu, ktorú však bleskovo skorigovala. Pomerne veľa, až 25 stotín, stratila už v úvode, kde nemohla naplno uplatniť svoju silu a agresivitu. To sa jej čiastočne podarilo až v druhej časti svahu. Na priebežné pódium to nestačilo, mala ho však na šiestej pozícii vo výhľade 27 stotín. V druhej jazde si polepšila o tri miesta.

"Ja som veľmi spokojná. Vždy keď skončím v prvých pretekoch sezóny na pódiu, je to dobré. Človek pred nimi nevie, na čom je. Ale dopadlo to dobre a ja sa z toho teším," uviedla Vlhová po pretekoch. Tretie miesto si cení, i keď priznala, že urobila niekoľko chýb a aj preto bol medzi ňou a druhou Gutovou-Behramiovou viac ako sekundový rozdiel.

S výkonom nebola úplne spokojná: "Chyby tam boli. Mala som dobrú vrchnú časť, trochu som sa trápila v strmej časti. Mala som vyše sekundy na najlepšiu, takže chyby tam boli. Ale cítila som sa asi najlepšie v živote, myslím to tak, že pred prvými pretekmi sezóny som sa ešte takto dobre necítila. Bola som pokojná, chcela som podať čo najlepší výkon v prvom kole. Splnili sme, čo sme chceli," uviedla Vlhová.

Slovenka športovo uznala, že obe jej premožiteľky mali v sobotu lepšiu formu, ale chce sa im priblížiť. Teraz ju čaká oddych a potom tréning na severe Európy. Najbližšie sa vo SP predstaví 13. novembra v paralelnom slalome v Lechu a o týždeň neskôr v slalome vo fínskom Levi.

"Mikaela a Lara ma neprekvapili. Možno keby vyskočil niekto iný, tak ma to prekvapí, ale u nich nie. Boli dnes lepšie. Teraz si trochu oddýchnem, začiatkom novembra ideme do Fínska. Chceme sa sústrediť na slalom, ale potrénujeme aj paralel. Ale príprava bude smerovať najmä na slalom do Levi," uzavrela Vlhová.

Výsledky obrovského slalomu SP v Söldene: 1. Shiffrinová (USA) 2:07,22 min (1:02,82/1:04,40), 2. Gutová-Behramiová (Švaj.) +0,14 s (1:02,80/1:04,56), 3. Petra VLHOVÁ (SR) +1,30 (1:03,61/1:04,91), 4. Liensbergerová (Rak.) +1,39 (1:03,43/1:05,18), 5. Tvibergová (Nór.) +1,45 (1:04,26/1:04,41), 6. Hrovatová (Slov.) +1,59 (1:03,78/1:05,03).

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV