Športové aktuality
3 min. čítania

Vicemajsterka sveta biatlonistka Kuzminová je už oficiálne kandidátkou štartu na ZOH

Profile picture for user afinode
Juraj
Falát

Bratislava 2. septembra (TASR, sou) - Biatlonistka Anastasia Kuzminová má už prvú premiéru v slovenskom olympijskom tíme za sebou. Aktuálna slovenská vicemajsterka sveta z pretekov v hromadnom štarte v stredu v Bratislave a úradujúca dvojnásobná majsterka Európy na druhom stretnutí, ktoré zorganizoval Slovenský olympijský výbor pre kandidátov štartu na ZOH vo Vancouvri, vyplnila dotazník kandidátky a nechala si odobrať miery pre oficiálne oblečenie pre ZOH 2010. Samozrejme, na ňu sa po vlaňajších skvelých výsledkoch sústredila najväčšia pozornosť.
"Bola to moja prvá akcia súvisiaca s olympiádou, na ktorú sa veľmi teším," vyhlásila rodáčka z ruského Ťumenu, ktorá našla nový domov v Banskej Bystrici. Na akcii v slovenskej metropole jej už robila spoločnosť rodina, s ktorou po týždňoch odlúčenia strávi aspoň najbližších pár dní. "Už zajtra odchádzame na dovolenku," prezradila s motkajúcim sa synčekom Jelisejom (na fotografii) pod nohami a pokračovala: "Potrebujem nabrať sily na ďalšiu prípravu, pretože september a október už sú mesiacmi, kde treba tvrdo trénovať a v novembri už prichádza prvé lyžovanie na normálnom snehu. Budem potrebovať veľa síl a energie, ktoré som stratila cez leto. Takže idem na dovolenku s manželom, synom a jeho starými rodičmi. Nebude to však len oddych, ale trochu tam budem aj trénovať."
Príprava na olympijskú sezónu sa pritom pre striebornú medailistku z kórejského Pjongčangu začala prakticky už bezprostredne po tej predošlej. "Celé leto som tvrdo pracovala, v júni sme trénovali na Slovensku, potom sme odišli na výškovú prípravu do talianskeho Livigna a hoci sme tam boli iba týždeň, spravili sme veľmi dobré sústredenie na bicykloch. Po rakúskom Obertillichu sme sa presunuli do Estónska, kde sme trénovali na kolieskach a za sebou máme aj veľký test v českom Letohrade," ktorá "kolieskovú" sezónu predĺži až do majstrovstiev sveta v nemeckom Oberhofe.
Jedna z najhorúcejších adeptiek na medailový zisk budúcej slovenskej výpravy priznala, že po úspechoch, si očakávania slovenskej športovej verejnosti od svojej osoby uvedomuje veľmi dobre. "Určite to pre mňa znamená veľký a ťažký psychický tlak, pretože, keď som už raz ukázala dobré výsledky, očakáva sa, že ich zopakujem, či zlepším. Chcem pre Slovensko získať medailu, chcem to dosiahnuť a je to môj hlavný cieľ." Olympijské trate i strelnica vo Vancouveri by je pritom mohli vyhovovať. "Vlani sme tam už boli na pretekoch Svetového pohára. Myslím si, že som na tých tratiach dosiahla dobrý bežecký výsledok. Nezvládla som tam streľbu, ale s tým teraz veľa pracujem. Celkovo sa mi také trate ako sú vo Vancouvri páčia, lebo sú ako stvorené pre tvrdú prácu, na akú som zvyknutá."

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV