Športové aktuality
2 min. čítania

Víťazka EYOF 2022 Renáta Jamrichová víťazkou grandslamovej štvorhry

Renáta Jamrichová (vpravo) a Federica Urgesiová držia trofej po víťazstve 7:6 (5), 1:6 a 10:7 nad japonským párom Haju Kinošitová, Sara Saitová vo finále juniorskej štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open
Foto
TASR/AP

Dvojnásobná zlatá medailistka z Európskeho olympijského festivalu mládeže 2022 v Banskej Bystrici Renáta Jamrichová s Taliankou Federicou Urgesiovou triumfovali vo štvorhre junioriek na grandslamovom tenisovom turnaji Australian Open v Melbourne. Vo finále vyhrali nad štvrtou nasadenou japonskou dvojicou Haju Kinošitová, Sara Saitová 7:6 (5), 1:6 a 10:7.

Jamrichová sa stala siedmou Slovenkou v ére samostatnosti s titulom vo štvorhre na juniorskom grandslamovom turnaji. Doteraz sa to podarilo Henriete Nagyovej, Chantal Škamlovej, Jane Čepelovej, Filipovi Horanskému, Viktórii Kužmovej a Tereze Mihalíkovej. V juniorskom singli sa zo Slovákov z grandslamového titulu tešili Martin Kližan, Kristína Kučová a Tereza Mihalíková.

Pätnásťročná Jamrichová dosiahla svoj doteraz najväčší úspech. V prvom sete finále síce s Urgesiovou prišli o náskok 4:1, ale v tajbrejku dokázali otočiť skóre zo 4:5 na 7:5 vo svoj prospech. Druhé dejstvo patrilo jasne Japonkám a získali ho hladko 6:1. Rozhodnúť teda musel až tzv. supertajbrejk, v ktorom Jamrichová s Urgesiovou odskočili súperkám z 5:5 na 8:5 a napokon premenili v poradí druhý mečbal. Duel trval 78 minút. Zverenka trénera Jána Matúša sa v Melbourne dostala aj do štvrťfinále dvojhry, v ňom nestačila na siedmu nasadenú Mirru Andrejevovú z Ruska.

„Je to úžasný pocit, že sme to s Federicou dokázali. Bol to vyrovnaný zápas, prvý set sme vyhrali až v tajbrejku, potom nám to trošku ušlo. Rozhodlo sa až v supertajbrejku, ten je o pár loptách, bolo to napínavé. Sme obe veľmi šťastné, že sme to dotiahli až k titulu,“ povedala Jamrichová v spravodajstve Rádia Slovensko.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV