Športové aktuality
Courchevel
2 min. čítania

Vlhová štvrtá v obrovskom slalome SP v Courcheveli

Petra Vlhová na trati obrovského slalomu v Courcheveli.
Foto
TASR/AP

Courchevel 17. decembra (TASR) - Slovenská zjazdárka Petra Vlhová obsadila v utorňajšom obrovskom slalome Svetového pohára štvrté miesto. Vo francúzskom Courcheveli zaostala za víťaznou Taliankou Federicou Brignoneovou o 48 stotín sekundy, na pódiové priečky sa pred ňu dostali aj druhá Mina Fürstová-Holtmannová z Nórska (+0,04 s) a tretia Švajčiarka Wendy Holdenerová (+0,44). Líderka celkové poradie SP Mikaela Shiffrinová z USA skončila prekvapujúco až na 17. pozícii s mankom 1,65 s na víťazku.

Vlhovej na 29. pódiové umiestenie v kariére v SP chýbali štyri stotiny, mala rovnaký čas ako Nemka Viktoria Rebensburgová. "Je teplo a podmienky sú tu všelijaké. Boľavú nohu stále cítim, ale nezaoberám sa mojimi zraneniami a stavom môjho tela, každú jazdu chcem ísť čo najlepšie. Myslím si, že dnes som v prvom kole išla veľmi dobre spodnú časť, v hornej to nebolo úplne optimálne,“ povedala po 1. kole.

Po 2. kole pre RTVS Vlhová doplnila: "Pocity nie sú najlepšie, asi som urobila priveľa chýb, pred cieľom na rovine som spravila jednu obrovskú. Bolo to postavené trošku rovnejšie, nabrala som rýchlosť a do ďalších bránok som išla neskoro. Na strmine by som možno stratila menej, ale toto už bolo tesne pred cieľom. V každom obrovskom slalome sa posúvam vyššie a vyššie, ale chcela som viac. Mám ďalšie body, som však nahnevaná, chcela som pódium."

Okrem problémov s holennou kosťou trápila našu zjazdárku aj choroba: "Už ani neviem, ako sa cítim, zas som trocha ochorela. Snažím sa to brať pozitívne, vždy, keď mi niečo je, jazdím rýchlo. Ale už čakám, kedy sa skončí rok a potom to bude lepšie."

Výsledky obrovského slalomu SP v Courcheveli: 1. Brignoneová (Tal.) 2:12,59 min, 2. Fürstová-Holtmannová (Nór.) +0,04 s, 3. Holdenerová (Švaj.) +0,44, 4. Petra VLHOVÁ (SR) a Viktoria Rebensburgová (Nem.) obe +0,48, 6. Hectorová (Švéd.) +0,59. Celkové poradie SP (po 10 súťažiach): 1. Shiffrinová (USA) 546 b, 2. Brignoneová 381, 3. Rebensburgová 311, 4. VLHOVÁ 288, 5. Suterová (Švaj.) 225, 6. Holdenerová 221. Poradie SP v obrovskom slalome (po 3): 1. Brignoneová 225, 2. Fürstová-Holtmannová 159, 3. Bassinová (Tal.) 158, ... 7. VLHOVÁ a Holdenerová po 108.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV