Športové aktuality
Flachau
2 min. čítania

Vo večernom slalome SP vo Flachau Vlhová štvrtá, triumf Shiffrinovej

TASR, sou
Petra Vlhová na trati slalomu vo Flachau.
Foto
TASR/Martin Baumann

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová po dvoch triumfoch v uplynulých dvoch rokoch tentoraz v utorňajšom večernom slalome Svetového pohára v rakúskom Flachau skončila štvrtá. O ďalšie pódiové umiestenie ju obrali chyby v prvom aj druhom kole. Za víťaznou Američankou Mikaelou Shiffrinovou, ktorá v pretekoch SP dosiahla už 68. triumf a 100. umiestnenie v top 3, zaostala o 62 stotín sekundy. Druhá skončila domáca Rakúšanka Katharina Liensbergerová (+0,19 s) a tretia bola Švajčiarka Wendy Holdenerová (+0,43 s).

Vlhová so 699 bodmi naďalej suverénne vedie celkové poradie SP, kde má pred svojou najbližšou prenasledovateľkou, Švajčiarkou Michelle Gisinovou, náskok 124 bodov. Na čele hodnotenia slalomu je o 40 bodov pred Liensbergerovou.

"Vždy stojím na štarte s tým, že chcem vyhrať. Ale dnes som riskovala a dve obrovské chyby ma stáli lepší výsledok. Stane sa, ale mám ďalšie body. Chcela som ísť na hranicu, ale bohužiaľ, nevyšlo mi to. V tomto roku je veľká konkurencia, baby sú rýchle. Stačí jedna chybička a baby sú hneď predo mnou," povedala Vlhová po pretekoch pre TASR.

Najbližší program Vlhovej je nabitý, už počas najbližšieho víkendu ju čakajú dva obrovské slalomy v Krajnskej Gore, kam presunuli preteky z Mariboru. "Nemám čas na oddych. Zajtra cestujeme, vo štvrtok a v piatok trénujeme a potom sú preteky. Takýto je program. Oddychujem iba v noci, keď spím," dodala na záver pre TASR.

Fenomenálna Shiffrinová sa na najvyšší stupeň prebojovala po viac než ročnej prestávke a prvý raz od vlaňajšej tragickej smrti jej otca, po ktorej predošlú sezónu predčasne ukončila. "Je to veľké víťazstvo, ktoré ma stálo veľa síl, teraz mnou lomcujú obrovské emócie. Na rekordy nemyslím, skôr mi záleží na tom, aby som bola silná a aby som lyžovala s radosťou. Mala som pocit, ako keby som sa vrátila k môjmu lyžovaniu z minulých rokov," povedala Američanka vo vysielaní Eurosportu.    

Výsledky večerného slalomu SP vo Flachau: 1. Shiffrinová (USA) 1:47,92 min, 2. Liensbergerová (Rak.) +0,19 s, 3. Holdenerová (Švaj.) +0,43, 4. Petra VLHOVÁ (SR) +0,62, 5. Gisinová +1,52, 6. Rastová (obe Švaj.) +2,55. Celkové poradie SP (po 14 z 34 súťaží): 1. VLHOVÁ 699 bodov, 2. Gisinová 575, 3. Shiffrinová 485, 4. Liensbergerová 460, 5. Bassinová 423, 6. Sofia Goggiová (obe Tal.) 402. Poradie SP v slalome (po 5 z 9): 1. VLHOVÁ 400 bodov, 2. Liensbergerová 360, 3. Shiffrinová 335, 4. Gisinová 330, 5. Holdenerová 245, 6. Mairová (Tal.) 143.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV