Šport a olympizmus
Nové Zámky
2 min. čítania

Za predsedu Olympijského klubu okresu Nové Zámky znovu zvolili Petra Ráceka

Na spoločnej fotografii predstaviteľov Olympijského klubu Nové Zámky pri roll-upe klubu vľavo jeho predseda Peter Rácek, vpravo predseda ZOK SR Vladimír Miller.
Foto
OK Nové Zámky.

V piatok 25. novembra sa uskutočnilo v Šuranoch slávnostné zasadnutie členov klubu pri príležitosti 25. výročia ustanovenia Olympijského klubu okresu Nové Zámky. Z historického hľadiska je to trinásty klub, ktorý vznikol na území Slovenska.

Na zasadnutí sa zúčastnil aj predseda Združenia olympijských klubov SR Vladimír Miller, ktorý k jubileu Olympijského klubu okresu Nové Zámky odovzdal predsedovi klubu Petrovi Rácekovi blahoprajný diplom SOŠV a ZOK SR.

Výročná schôdza sa niesla nielen v duchu odpočtu bohatej činnosti klubu v tomto roku – v rámci projektu Olympijský deň sa uskutočnila Detská olympiáda žiakov materských, základných a stredných škôl, ďalej Olympiáda seniorov, splav Hrona, Národný výstup na Kriváň. Členovia klubu pravidelne sa zúčastňujú na napĺňaní projektu Nadácie SOŠV Olympijská kvapka krvi, ako aj na projekte Vykročte za zdravím. Významná je spolupráca s atletickým klubom Nové Zámky, ako aj s regionálnou pobočkou Jednoty dôchodcov Slovenska.

V rámci programu zasadnutia sa uskutočnil krst publikácie autora Pavla Sáraza „Olympionici okresu Nové Zámky“. V nej sú okrem 14 olympionikov z regiónu sú aj uvedené aj osobnosti športového života – tréneri Peter Oremus a Jozef Malík – aktívny člen vedenia klubu.

Členovia Olympijského klubu okresu Nové Zámky si za staronového predsedu klubu zvolili Petra Ráceka.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV