Športové aktuality
2 min. čítania

Zimomriavky na športovej gymnastike, skvelá Lucia Dobrocká

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Lucia Dobrocká počas cvičenia na kladine na EYOF v Banskej Bystrici.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Atmosféra ako na futbalovom zápase. Keď súťažili na Európskom olympijskom festivale mládeže EYOF v Banskej Bystrici slovenské športové gymnastky v hlavnej hale zimného štadióna pod Urpínom to poriadne vrelo. Takmer 2000 divákov vytvorilo skvelú atmosféru.

Účastníčka olympijských hier Barbora Mokošová po skončení stredajšieho tretieho sledu športových gymnastiek, v ktorom sa predstavili slovenské zástupkyne, mala slzy v očiach. „Dajte mi dres, aj si chcem doma zasúťažiť v takejto atmosfére. Dievčatá, len vám môžem závidieť,“ hovorila. Na gymnastické súťaže chodí už viac ako desaťročie, ale doma toľko fanúšikov ešte nezažila.

Nielen jej, ale všetkým účastníčkam behali v tejto atmosfére zimomriavky po chrbte. Tribúny banskobystrického zimného štadióna tlačili každú jednu gymnastku a najmä tie v slovenskom drese. V ohlušujúcom dave často nebolo počuť ani hlásateľov.

Športové gymnastky sa fanúšikom odvďačili výbornými výkonmi. V slovenských farbách žiarila najmä štrnásťročná Lucia Dobrocká, vo viacboji skončila deviata s výslednou známkou 49,550 bodu, na bradlách je prvou náhradníčkou pre finále. Tím skončil v nabitej európskej konkurencii so ziskom 94,950 bodu na 9. priečke. Navyše, Dobrocká sa vo dvojici s Oliverom Kasalom dostala do štvrtkového finále súťaže miešaných tímov medzi najlepších šestnásť európskych párov.

„Bolo to perfektné. Prišlo veľa divákov a mala som aj veľa fanúšikov v hľadisku. Bolo to niečo neskutočné. Súťažiť pred toľkými fanúšikmi je veľký zážitok,“ povedala po súťaži Lucia Dobrocká.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV