Môj príbeh

Narodil som sa v rakúskom Grazi, ale nežil som tam dlho. Presťahovali sme sa do Banskej Bystrice, kde žijeme doteraz. Ako malý som vystriedal mnoho športov, ale žiaden ma skutočne nebavil a nezaujal tak ako biatlon. Priviedla ma k nemu olympijská víťazka Anastázia Kuzminová, keď som ju pozeral v telke.

Začal som, keď som mal 10 rokov v žiackej kategórii a postupne som sa prepracoval ku streľbe z malokalibrovej zbrane. Keď som mal 15 rokov, začal som trénovať s bývalou reprezentantkou a olympioničkou Janou Daubnerovou. Pomohla mi zlepšiť sa na úroveň, na ktorej som dnes. Najviac ma na biatlone bavia kontaktné preteky a streľba. Je to ťažký šport, pretože v správnu chvíľu sa treba po ťažkom výkone sústrediť, spomaliť dýchanie a trafiť malý terč na 50 metrov.

Trénujem s klubom Fan Team, sme super partia a spoločne sa posúvame ďalej k úspechom. V biatlone ma podporuje celá moja rodina a som im za to veľmi vďačný. Zaujímavosťou je to, že moji rodičia a rodičia iných detí, spoločne založili nový klub v čase, keď som prestupoval zo žiakov do dorastencov. Nebyť tohto, tak by som pravdepodobne ani nepokračoval s biatlonom.  Mojim snom je získať medailu z olympijských hier.

Mesto
Banská Bystrica
Klub
Fan Team
Vek

19 rokov

Tréner
Jana Daubnerová
Športové úspechy

Majster sveta v biatlone (kategória kadet)

Dvojnásobný vicemajster sveta v biatlone (kategória kadet)

3. miesto na EYOF-e 2022 vo Vuokatti

3. miesto na letných majstrovstvách Slovenska

Máte otázku? Opýtajte sa!
+421 907 980 944
[email protected]

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV