Môj príbeh

Som úplne obyčajne výnimočná, a trochu hyperaktívna teenagerka. Energiu som od malička vybíjala v rôznych disciplínach – naháňanie psov, lezenie na ploty, na stromy či skákanie do mlák. Neskôr prišli aj športy ako stolný tenis, jazda na koni, vybíjaná či trampolíny. Raz ma výborná kamarátka pritiahla na atletický tréning do AŠK Slávia Trnava a mne sa to veľmi zapáčilo. Mohla som skákať do výšky, do diaľky, behať a skúsiť aj vrh guľou, ale to mi nešlo príliš dobre. Zostala som pri behu, s ktorým som začínala už ako malá.

Trénovala som všetky behy – šprinty od 60m až po osemstovku a beh na 1500 metrov. Napokon som sa však vrátila k šprintom, hlavne k štvorstovke, ktorú považujem za svoju disciplínu. Mám rada dlhšie úseky, ktoré treba behať v rýchlom tempe. „Štvorstovka“ je na to ideálna – len sama proti sebe. Môj tréner Lukáš Kotala hovorí, že behám hlavou a navyše ja necítim laktát, takže mi ani počas náročných behov netuhnú nohy. A hoci je tento šprint veľmi náročný, v klube ma prezývajú „Nezmar“ - keď ostatní ledva chodia, ja som plná energie a tancujem.

Okrem atletiky, poctivo študujem. Chodím na bilingválne gymnázium v Trnave a snažím sa byť úspešná aj v škole. Stojí ma to veľa síl a málokedy som poriadne vyspatá, ale mám okolo seba skvelých ľudí - učiteľov, trénerov, rodinu a pár super priateľov. Aj keď som nebola vždy dobrá v tom, čo robím, verím, že s tréningom a úsilím sa dostaví úspech. Zatiaľ mi to potvrdzuje pár titulov majsterky Slovenska, slovenský žiacky rekord na 300m, či tabuľkové umiestnenie v roku 2022 na 1. mieste ako najrýchlejšej Európanky do 16. rokov na 400m.

No a do budúcnosti verím, že sa mi znovu podarí prekonať nejaký ten rekord a zabojovať o zlato na nejakom z veľkých európskych, či svetových  podujatí, najbližšie napríklad na EYOF v Maribore 2023. A potom... uvidíme, čo všetko sa stane, ale určite sa nechcem iba pozerať a stáť, lebo v živote sa každá sekunda počíta a ja urobím, čo je v mojich silách, aby som bežala úspechu oproti a niekým sa mohla stať - v atletike, v živote a vôbec...

Mesto
Bratislava
Klub
Atletický klub AŠK Slávia Trnava
Vek

16 rokov

Tréner
Lukáš Kotala
Športové úspechy

Striebro na Európskom festivale mládeže 2022 v Banskej Bystrici v behu na 400m 

Slovenský rekord v behu na 300m starších žiačok (39.94) 

Tabuľkovo najrýchlejšia Európanka v kategórii U16 v behu 400m za rok 2022 

Majsterka Slovenska v behu na 300m za rok 2022 

Majsterka Slovenska v behu na 400m za rok 2022 

Zlatá medaila na European Kids Athletic Games 2022 (CZ) v behu na 300m  

Halová Majsterka Slovenska v behu na 300m za rok 2022

Máte otázku? Opýtajte sa!
+421 907 980 944
[email protected]

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV