Športové aktuality
3 min. čítania

Stanovisko VV SZTK

BRATISLAVA 28. júna (SITA) - Stanovisko Výkonného výboru Slovenského združenia telesnej kultúry: 1. Výkonný výbor Slovenského združenia telesnej kultúry (SZTK) na svojej schôdzi v stredu 28. júna zobral na vedomie informáciu o príprave Národnej športovej rady, ako jednej z alternatív riešenia stavu a rozvoja spolkovej telovýchovy v SR a je ochotný zúčastňovať sa na posudzovaní tejto možnosti ďalšieho vývoja. 2. VV SZTK podporuje závery z porady predstaviteľov subjektov telesnej kultúry, konanej dňa 27. júna a to v týchto častiach: - nesúhlas so zrušením Štátneho fondu telesnej kultúry, bez adekvátnej náhrady - nesúhlas so zahrnutím výťažkov z lotérií do štátneho rozpočtu - nespokojnosť so súčasným stavom športových televíznych prenosov vo verejnoprávnej STV 3. VV SZTK si uvedomuje zodpovednosť za rozhodujúcu oblasť telesnej kultúry v SR a neuvažuje o zániku Slovenského združenia telesnej kultúry. Naopak, považuje ho za možnú platformu budúcej strešnej telovýchovnej organizácie a je ochotný prejaviť otvorenosť pre ďalšie subjekty zmenami vo svojich stanovách. 4. Zástupcovia riadnych členov sa na stredajšom zasadnutí dohodli na definitívnom modeli SZTK ako zastupiteľsko-servisnej organizácie, s kompetenciami uvedenými v stanovách a navyše s kompetenciami, ktoré mu budú riadni členovia delegovať. 5. VV SZTK ukladá predsedovi SZTK a pracovníkom aparátu premietnuť prijaté zásady do návrhu na zmeny stanov SZTK, ktoré predloží na schválenie valnému zhromaždeniu.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri