Športové aktuality
4 min. čítania

7 zaujímavých videí z roku 2020

Členka Juniorského olympijského tímu Viktória Čerňanská neberie atletiku len ako prípravu.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Rok 2020 bol náročný pre všetkých. Koronakríza sa dotkla aj športového sveta. Zrušilo sa mnoho podujatí, športovci a fanúšikovia prišli aj o letné olympijské hry v Tokiu, MS v hokeji či európsky šampionát vo futbale.

Napriek tomu sa svet športu nezastavil úplne. Počas celého roka sme vás pravidelne zásobovali rozhovormi či videami o športovcov, ich trénerov alebo o rôznych odborníkov na témy zdravého životného štýlu.

Obzrite sa spolu s nami za uplynulým rokom a pozrite si 7 zaujímavých videí, ktoré sme počas neho na webe olympic.sk uverejnili.

ZDRAVENSKO: Raňajky s Matejom Beňušom

Nový a najmä zdravý seriál Zdravensko, v ktorom odborník na výživu a pohyb Michal Páleník vymýšľa fantastické raňajkové recepty a naši športovci vám ukážu, ako na to.

Ak hľadáte inšpiráciu na raňajky, nechajte to na nášho strieborného medailistu z olympijských hier v Riu 2016 vo vodnom slalome Matej Beňuša. Ten vám ukuchtí zdravú cviklovú nátierku s tvarohom

Vy sa pýtate, odborník odpovedá: Škodí nám pivo a môže byť vegán profesionálny športovec?

Doc. Milan Sedliak, PhD. pracuje ako vedecký pracovník na Fakulte telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave. Zaoberá sa vplyvom cvičenia na kostrový sval, ale aj výživou a suplementáciou pre športovcov.

Pre Slovenský olympijský a športový výbor sa rozhodol odpovedať na niektoré z vašich otázok. Je pivo skutočne také škodlivé? A čo hamburger? Čo treba jesť pred pretekmi? Všetky odpovede sa dozviete v nasledujúcom videu.

Chodí k nemu Tatar aj draftové nádeje. „Ak chceme v NHL viac Slovákov, musíme vyplniť medzeru v tréningu zručností,” myslí si Kroni Musliu

U slovenského hokejového „skills coacha” Kroniho Musliu si podávajú kľučku hviezdy zo zámoria aj mladé talenty.

A zrejme nie je náhoda, že aj oba slovenské draftové výbery sa cez leto pripravovali práve pod jeho vedením.

Hrdinovia budúcnosti: Čerňanská v zime zbiera medaily na boboch, v lete sa venuje kráľovnej športov

Viktória Čerňanská, držiteľka striebornej medaily z III. zimných olympijských hrách mládeže vo švajčiarskom Lausanne, cez leto neoddychuje na pláži. Keď zrovna nesedí v boboch, vyhráva atletické súťaže vo viacboji, behoch cez prekážky či skoku o žrdi.

Členka Juniorského olympijského tímu ani zďaleka neberie atletiku len ako prípravu. A ktovie, možno ju raz uvidíme štartovať na letných aj zimných olympijských hrách.

Všetko, čo robíte, sa vám sčítava, tvrdí Matúš Kočar, najlepší mladý Európan v crossfite

V lete 2019 sa mu podarilo zviditeľniť Slovensko na crossfitovej mape. Matúš Kočar sa zúčastnil na vrcholnom podujatí – CrossFit Games. A nebol to pre neho len výlet.

V kategórii „Teen obsadil skvelé druhé miesto. S Matúšom sme sa rozprávali o jeho príprave na súťaž v USA, o crossfite aj vzpieraní, v ktorom je juniorským majstrom Slovenska.

Hrdinovia budúcnosti: Trníková sa naučila plávať, aby sa neutopila v mori. Dnes láme 20-ročné slovenské rekordy

Členka Juniorského olympijského tímu Nikoleta Trníková patrí medzi najväčšie talenty slovenských bazénov. Jej posledná sezóna medzi juniormi bola obdivuhodná. Dokázala prekonať 25 juniorských a 6 seniorských rekordov. Zlomila aj jeden z rekordov legendárnej Martiny Moravcovej z roku 1998 a všetkým ukázala, že do budúcnosti s ňou treba počítať. Pred sebou má celú seniorskú kariéru a jasný cieľ – olympijské hry.

Ukáž sa 2020!

Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru odštartovala v roku 2020 už 5. ročník grantového programu Ukáž sa! V tomto roku bolo pre budúce športové hviezdy (jednotlivcov a mládežnícke / juniorské športové kolektívy) od 13 do 18 rokov vyčlenených 46 000 eur. Všetky videá mladých talentov nájdete tu.

Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV