Športové aktuality
Dauha
1 min. čítania

Akvabela Reichová na MS do finále voľného sóla, dosiahla životný úspech

Viktória Reichová na MS v Dauhe.
Foto
TASR/AP

Slovenská akvabela Viktória Reichová postúpila do finále voľného sóla na majstrovstvách sveta v plaveckých športoch v Dauhe. V nedeľňajšej kvalifikácii obsadila cenné 8. miesto so ziskom 207,7917 b. V katarskej metropole dosiahla zverenka trénerky Ksenie Sydorenkovej v konkurencii pretekárok z 31 krajín životný úspech na vrcholnom podujatí.

Reichová potvrdila výkonnostný progres a nechala za sebou Sanmarínčanku Jasmine Verbenovú, Nemku Klaru Bleyerovú, Holanďanku Marloes Steenbeekovú i Kazašku Karinu Magrupovovú. Z prvého miesta postúpila medzi elitnú dvanástku Rakúšanka Vasiliki Alexandriová, ktorá dostala od rozhodkýň známku 253,8625 bodu. Druhá bola v tesnom závese Grékyňa Evangelia Plataniotiová a tretia Kanaďanka Jacqueline Simoneauová. Finále voľného sóla je na programe v utorok večer o 18.00 SEČ.

"Dostať sa do finále na MS v nabitej konkurencii je pre slovenské synchronizované plávanie fantastický úspech. Viky sa spomedzi 31 sólistiek umiestnila na vynikajúcom ôsmom mieste so známkou, ktorá predstavuje jej doterajšie osobné maximum," uviedla pre TASR viceprezidentka Slovenskej plaveckej federácie (SPF) pre synchro Veronika Strapeková.

paris
Ukazsa2024 Pankova

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV