Športové aktuality
3 min. čítania

Andrej Csemez po prehre v Tokiu avizuje útok na Paríž

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Andrej Csemez bol po osemfinálovom súboji s Arménom Armanom Darčiňanom veľmi sklamaný.
Foto
TASR/MICHAL SVÍTOK

Boxer Andrej Csemez odchádzal z ringu v hale Kokugikan po osemfinálovom súboji olympijského turnaja v Tokiu s Arménom Armanom Darčiňanom veľmi sklamaný. Po dvoch rokoch so súperom opäť prehral 0:5 na body, aj keď tentoraz si viac veril a medzi dvanástimi povrazmi mu bol vyrovnanejším protivníkom. Csemez už teraz avizuje, že do Paríža 2024 chce prísť ešte lepšie pripravený.

Csemez nenastupoval na súboj kategórie do 75 kg proti Arménovi v pozícii favorita. Pred dvoma rokmi s ním neuspel v osemfinále svetového šampionátu v Jekaterinburgu. Tokijský súboj začal oveľa lepšie, prvé kolo u bodových rozhodcov vyhral. V ďalších dvoch už prevzal iniciatívu o štyri roky starší súper a u každého arbitra ho tesne vyhral.

Nespokojnosť s druhým a tretím kolom

Dvadsaťtriročný pästiar z Dolných Salíb bol po zápase veľmi nespokojný, hneval sa na seba a lomcovali ním emócie. „V prvom kole som boxoval presne tak, ako som chcel, ako sme si všetko nacvičovali. V druhom a treťom to už nebolo ono. Neboxoval som podľa mojich predstáv, bol som unavený. Nemôžem byť spokojný,“ krútil hlavou Csemez.

Hneď po pondelkovom víťazstve nad Aaronom Solomona Princa z Trinidadu a Tobaga na body začal myslieť na duel s Darčiňanom. Dva dni pred súbojom sa však musel sústrediť predovšetkým na váhu. Jedol a pil len minimálne, aby si udržal predpísanú hmotnosť. To ho pripravilo o množstvo síl.

„Tentoraz to nebolo o skúsenostiach. Vedeli sme, ako súper boxuje, čo môžeme od neho čakať,“ priznal prvý slovenský boxer pod piatimi kruhmi na olympijských hrách po 25 rokoch.

Tréner oceňuje profesionalitu a prístup

Vo veku 23 rokov má bronzový medailista z Európskych hier 2019 v Minsku kariéru ešte pred sebou. Už teraz myslí na ďalšie olympijské hry v Paríži 2024. „Chcem sa tam kvalifikovať a prídem tam silnejší a ešte lepšie pripravený,“ sľubuje Csemez.

Smutný po zápase bol aj tréner Tomi Kid Kovács. Do Tokia prišli Slováci s cieľom zaútočiť na medailu. Napokon sa lúčia po osemfinále. „Nehodnotil by som len dnešné vystúpenie, ale celý jeho športový život, prístup k tréningom. Chcem vyzdvihnúť jeho profesionalitu. Som naozaj naňho hrdý a v Paríži bude určite ešte lepší,“ hodnotí aj Kovács.

Na olympijské sklamanie bude jeho zverenec podľa neho zabúdať aj na rybačke. Po nej už s vyčistenou hlavou si nastavia opäť nový tréningový plán a chcú ďalej tvrdo pracovať.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV