Športové aktuality
1 min. čítania

Anna Karolína Schmiedlová vyhrala turnaj WTA v Bukurešti

Bratislava 20. júla (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa teší z najväčšieho víťazstva vo svojej kariére. To prišlo vo finále turnaja v Bukurešti, kde zdolala Talianku Saru Erraniovú a vybojovala si druhý titul na okruhu WTA. Honor ženskej slovenskej jednotky ju veľmi teší a dúfa, že cenným triumfom získala dobrú východiskovú pozíciu na ďalšie veľké víťazstvá. S umiestením na 44. priečke sa v renkingu WTA zároveň prvýkrát stala slovenskou ženskou jednotkou.

Schmiedlová prešla turnajom v Bukurešti vcelku suverénne. Do finálového duelu nestratila ani set, navyše svojim súperkám dovolila uhrať dovedna 17 gemov. Postupne zdolala maďarskú kvalifikantku Reku-Lucu Janiovú, Češku Denisu Allertovú, Čiernohorku Danku Koviničovú a v semifinále aj Slovinku Polonu Hercogovú. Vo finále následne pokorila aj turnajovú jednotku Erraniovú a po výbornom výkone zvíťazila 7:6 (3), 6:3.

Rumunsko počas víkendu prinieslo slovenskému tenisu dvojnásobnú radosť. Daviscupoví reprezentanti si po víťazstve 3:2 nad domácim tímom v Konstanci v nedeľu zabezpečili účasť v septembrovej baráži o svetovú skupinu.

paris
Ukazsa2024 Pankova

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV