Športové aktuality
2 min. čítania

Džudisti oceňovali najlepších, trofeje aj pre členov JOT

Foto
SZJ

Talentovaná Patrícia Tománková z 1. JC Pezinok sa stala najlepšou športovkyňou Slovenského zväzu juda (SZJ). V seniorskej kategórii toto ocenenie patrí Máriusovi Fízeľovi z Dukly Banská Bystrica, medzi juniormi jeho oddielovému kolegovi Benjamínovi Maťašejemu.

Premiérový ročník Galavačera SZJ sa konal v Pezinku. Zúčastnilo sa na ňom približne 150 športovcov, členov SZJ a pozvaných hostí, medzi nimi boli aj japonský veľvyslanec na Slovensku Makoto Nakagawa či prezident SOŠV Anton Siekel.

Súčasťou galavečera bolo oceňovanie najlepších športovcov zväzu. V seniorskej kategórii sa stal víťazom Márius Fízeľ, druhú priečku obsadil Peter Žilka a tretie miesto patrí Alexovi Bartovi. Všetci traja sú členmi Dukly Banská Bystrica.

Medzi juniormi triumfoval Banskobystričan Benjamín Maťašeje, ktorý získal tento rok bronz na majstrovstvách sveta juniorov. Na ďalších priečkach skončili ďalší džudisti Dukly Banská Bystrica Viktor Ádám a Alex Maruška.

Dorasteneckú kategóriu vyhral Matej Klobučník (1. JC Pezinok). Na druhom mieste skončil Jozef Tománek (1. JC Pezinok) a bronz získal Samuel Háger (1. JC Pezinok). V kategórii dorasteniek dominovala Patrícia Tománková (1. JC Pezinok), ktorá si tento rok pripísala na konto striebro z ME a bronz z MS. Na druhom mieste skončila bronzová medailistka z MS Lenka Tománková (1. JC Pezinok). Tretie miesto v hodnotení obsadila Kristína Lili Križová (Junior Lučenec).

Počas oceňovania sa nezabudlo ani na vyhodnotenie najlepšieho rozhodcu za rok 2022. Toto ocenenie patrí Judite Pisárovej, ktorá po celý rok Slovensko úspešne reprezentovala na medzinárodných podujatiach po celom svete a stala sa oficiálnou IJF rozhodkyňou.

Kategóriu najlepšieho trénera za rok 2022 vyhral tréner 1.JC Pezinok Jozef Tománek ml. Pod jeho vedením získali v priebehu roka pretekári klubu na ME, MS a EP 18 medailí.

Za prínos pre SZJ za rok 2022 boli ocenení aj niekoľkí významní funkcionári a tréneri, a za celoživotný prínos pre SZJ Dušan Zátroch.

Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV