Šport a olympizmus
2 min. čítania

FNPŠ podporí výstavbu štadióna v Prešove i modernizáciu biatlonového centra v Osrblí

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
V Prešove vyrastie nový futbalový štadión.
Foto
TASR/MILAN KAPUSTA

Národné biatlonové centrum Osrblie, plaváreň Pasienky v Bratislave, Národné tenisové centrum v Bratislave čaká rozsiahla modernizácia, v Prešove sa môže začať s výstavbou Futbal Tatran Arény a pri Ekonomickej univerzite v Bratislave vznikne Univerzitné športové centrum. Príspevky na tieto projekty infraštruktúry národného významu schválila na 40. zasadnutí správna rada Fondu na podporu športu (FNPŠ).

Národné biatlonové centrum v Osrblí čaká ďalšia modernizácia.
Národné biatlonové centrum v Osrblí čaká ďalšia modernizácia.
Foto
TASR/JÁN KROŠLÁK

Na modernizáciu Národného biatlonového centra v Osrblí poputuje príspevok vo výške 615 442,44 eur. Za takmer 1 milión sa z prostriedkov vyčlenených Fondom na podporu športu sa bude rekonštruovať plaváreň Pasienky, na modernizáciu Národného tenisového centra vyčlenil FNPŠ 807 650,40 eur.

V súvislosti s organizáciou majstrovstiev Európy futbalistov do 21 rokov je potrebné postaviť futbalový štadión v Prešove. Správna rada FNPŠ schválila na jeho výstavbu 4 828 236,96 eur. S pomocou príspevku vo výške 970-tisíc vznikne Univerzitné športové centrum EUBA v Bratislave.

Na najbližšom rokovaní správnej rady FNPŠ by malo padnúť rozhodnutie o zozname schválených žiadostí v rámci výzvy INFRA 3. Pôvodnú sumu vyčlenenú v rámci programu „Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry“ č. 2022/002 navýšili o 15,4 milióna eur na 33 milióna eur.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV