Športové aktuality
3 min. čítania

Hantuchová so Sugijamovou prehrali vo finále štvorhry na Australian Open so sestrami Williamsovými

Melbourne 30. januára (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová nezískala svoj piaty grandslamový titul. Spoločne s Japonkou Ai Sugijamovou prehrali vo finále štvorhry na Australian Open v Melbourne ako nasadené deviatky s americkými sestrami Serenou a Venus Williamsovými (10.) 3:6 a 3:6. Pre držiteľku kompletnej grandslamovej zbierky titulov v mixe je to tretie neúspešne deblové finále na podujatiach veľkej štvorky. Hantuchová so Sugijamovou si vďaka postupu do finále v Melbourne rozdelia prémiu 157 303 dolárov. Sestry Williamsové za ôsmy deblový grandslamový titul, tretí na Australian Open, zinkasujú šek na 314 605 dolárov. Serena Williamsová má u protinožcov šancu na víťazný double, v sobotňajšom finále dvojhry nastúpi proti Ruske Dinare Safinovej.

Hantuchová so Sugijamovou začali finálový duel dobre a po rýchlom brejku sa ujali vedenia 2:1. Sestry Williamsové však bleskovo kontrovali, po ďalšom brejku pri podaní Sugijamovej si vybudovali náskok 5:3 a úvodný set získali vo svoj prospech. Američanky pod zatiahnutou strechou arény Roda Lavera lepšie returnovali a boli agresívnejšie na sieti. O osude druhého dejstva rozhodol Tildenov gem, v ktorom Serena s Venus Williamsovou prelomili podanie Sugijamovej. Za stavu 5:3 premenili Američanky pri podaní Hantuchovej hneď prvý mečbal.

Američanky po zisku trofeje žiarili spokojnosťou. "Bol to z našej strany výborný zápas, no aj Daniela s Ai hrali veľmi dobre a diváci videli skvelú šou," povedala Serena Williamsová. Venus zložila svojej sestre poklonu. "Serena je tou najlepšou deblovou partnerkou na svete. Nikdy by som nehrala štvorhru s niekým iným. Daniela s Ai boli našimi najťažšími súperkami na tohtoročnom Australian Open a dali nám poriadne zabrať," povedala Venus Williamsová.

Hantuchová sa poďakovala Sugijamovej za jej výkony v Melbourne. "Sugi ďakujem za celý turnaj. Bola to pre mňa veľká česť hrať po boku takejto fantastickej hráčky, ktorá je navyše jednou z mojich najlepších kamrátok na okruhu WTA. Blahoželám sestrám Williamsovým k titulu, organizátorom ďakujem za skvele pripravený turnaj. V Melbourne som sa opäť cítila výborne a už sa neviem dočkať budúcoročného Australian Open," povedala Hantuchová.

© 2009, Autorské práva TASR. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR je výslovne zakázané.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV