Športové aktuality
2 min. čítania

Biatlonistka Ivona Fialková ukončila kariéru

IvonIvona Fialková počas ZOH 2022.
Foto
TASR/MARTIN BAUMANN

Biatlonistka Ivona Fialková ukončila vo veku 28 rokov profesionálnu športovú kariéru. Rozhodla sa na základe osobných a zdravotných dôvodov.

O svojom rozhodnutí informovala dvojnásobná olympionička verejnosť na sociálnych sieťach. Odôvodnila to osobnými a zdravotnými dôvodmi.

„Vrcholový šport bol doteraz môj život a priznám sa, často som mala pocit, že som tomu dala viac, ako sa mi vrátilo v podobe výsledkov. Teraz spätne, keď sa obzriem na moje výsledky a vidím 5. miesto na ZOH, 6. miesto na MS a viaceré umiestnenia v TOP 10, som na seba hrdá a rovnako hrdá som na náš tím a všetko, čo sme za tie roky spolu zvládli. Športovať na Slovensku nie je vždy jednoduché. Držala to pokope rodina, VŠC Dukla, sponzori, aktuálne vedenie zväzu a aj vy fanúšikovia, ktorí ste fandili v dobrom aj zlom. Ďakujem,“ napísala Ivona Fialková na sociálnej sieti Facebook.

Ivona Fialková štartovala na dvoch zimných olympijských hrách, v Pjongčangu 2018 obsadila so slovenskou štafetou piate miesto. Na MS 2020 v Anterselve skončila šiesta v stíhacích pretekoch, šiesta bola aj v štafete na MS 2019 v Östersunde. „V biatlone sa často používa fráza - prechádzam na druhú stranu. Som zvedavá, ako tam bude. Vidíme sa,“ dodala na sociálnych sieťach.

Iba nedávno oznámila jej staršia sestra Paulína Bátovská Fialková, že je tehotná a prerušuje kariéru.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV