Športové aktuality
2 min. čítania

Jozef Ninis pokračuje v kariére a myslí na šiesty olympijský štart

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Jozef Ninis.
Foto
TASR - Martin Baumann

Sánkar Jozef Ninis bude štartovať aj v nadchádzajúcej sezóne Svetového pohára. Štyridsaťjedenročný rodák z Čadce pokračuje v kariére a pomýšľa aj na šiesty olympijský štart na ZOH 2026 v Miláne a Cortine d’Ampezzo.

V rozhodnutí pokračovať v kariére nezabránilo Jozefovi Ninisovi ani letné zranenie achilovky. „Zranenie znamenalo pokoj na lôžku na takmer dva mesiace. Tréningu som sa začal venovať od prvého septembra a stratená kondícia opäť pomaličky stúpa. Poolympijská sezóna je vždy voľnejšia, ale majstrovstvá sveta a Európy sú samozrejme dôležité,“ pripomenul Ninis  podľa oficiálnej stránky Športového centra polície.

Päťnásobný olympionik potvrdil pred začiatkom sezóny na dráhe v lotyšskej Sigulde svoju domácu dominanciu a vyhral slovenský šampionát. Preto verí, že je stále v hre aj o svoj šiesty olympijský štart. „Prečo nie. Ak pôjde všetko ako má, bude fungovať zdravie a budú podmienky, tak nevidím problém,“ dodal Ninis.

Svetový pohár sánkarov odštartuje 3. decembra v Innsbrucku. Majstrovstvá Európy sú na programe 14. a 15. januára v nórskom Lillehammeri. Majstrovstvá sveta sa budú konať 28. a 29. januára v nemeckom Oberhofe.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV