Športové aktuality
2 min. čítania

Jubilejný 10. ročník PomléRun sa vracia do svojej kolísky

Už 10. ročník charitatívneho behu pre celú rodinu PomléRun sa uskutoční v pondelok 8. mája 2023 v Šamoríne. Na obľúbenom podujatí si môžu zabehať veľkí i malí.

PomléRun je rodinný beh cez mesto Šamorín. Na svoje 10. výročie sa symbolicky vracia späť do malebného lesoparku Pomlé, v ktorom štartujú všetky disciplíny. Pre najmladších sú pripravené tri kategórie (predškolský vek, I. stupeň a II. stupeň), pričom všetky deti majú štartovné zadarmo. Dospelí si môžu zmerať sily v Hobby behu (3 km) či v Hlavnom behu (10 km). Každý bežec bude mať zabezpečený pitný režim, v cieli dostane medailu a účastníci Hobby a Hlavného behu dostanú aj tričko. Hlavný beh je tento rok súčasťou Bežeckého pohára Slovenského atletického zväzu.

Po športovom výkone sa môžu bežci tešiť na bohatú gastro zónu a sprievodný program. Návštevníkov Pomlé parku rozospievajú skupina HEX a Szikora Robi & R-GO, pre deti bude pripravený hrad na skákanie a tradičné drevené hračky.

Vyzbierané štartovné je každoročne v plnej výške venované na charitatívny účel – tento rok sa organizátori rozhodli čiastku venovať zabezpečeniu revitalizácie kolísky PomléRun-u, lesoparku Pomlé. Suma poputuje na dendrologický prieskum, následné orezanie drevín a odstránenie náletových drevín v parku. Takéto prostredie bude príjemné a bezpečné nielen pre bežcov, ale pre všetkých Šamorínčanov a iných návštevníkov. V neposlednom rade bude zveľadené a zachované toto prírodné prostredie so svojimi rastlinami a živočíchmi.

Registrácia na PomléRun

Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV