Športové aktuality
2 min. čítania

Kánová získala pre Slovensko tretiu medailu v Tokiu, prvú striebornú

(TASR, pp)
Strieborná tokijská radosť Aleny Kánovej.
Foto
SPV.sk

Slovenská parastolná tenistka Alena Kánová získala na paralympijských hrách 2020 v Tokiu striebornú medailu. V nedeľnom finále prehrala s Číňankou Süe Ťüan 0:3 (-2, -6, -9). Štyridsaťjedenročná Kánová vybojovala pre Slovensko v Tokiu tretiu medailu, prvú striebornú. Paracyklista Jozef Metelka sa postaral o zlato a bronz.
Kánová nezačala finálový duel dobre a v prvom sete jej súperka nedala šancu. Slovenka pri svojom podaní získala jediný bod. V druhom dejstve sa jej hra zlepšila a dostala sa aj do vedenia, no Číňanke sa podarilo otočiť priebeh a získať aj druhý set. Záverečná časť bola najvyrovnanejšia, Kánová viedla o dve loptičky, ale napokon sa jej nepodarilo zdramatizovať duel a musela sa uspokojiť so striebrom.
Na svojej siedmej paralympiáde získala piatu medailu. V zbierke má zlato zo Sydney 2000, striebro z Pekingu 2008 a dva bronzy z Atén 2004 a Londýna 2012. Okrem letných hier sa zúčastnila aj na zimných, v Soči 2014 reprezentovala Slovensko v curlingu.

"Finálová účasť by mi ani vo sne nenapadla. Myslela by som si, že už budem mať dávno po turnaji. Navyše aj začiatok turnaja bol zlý, ale potom som sa naštartovala. Forma mi gradovala a som rada, že som sa dostala až do boja o zlato,“ vravela ešte po skončení semifinále pre web SPV doširoka vysmiata 41-ročná Liptáčka.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV