Športové aktuality
2 min. čítania

Slovensko na ZPH v medailovej bilancii desiate

(tasr, pp)
Slovenský reprezentant v paraalpskom lyžovaní Miroslav Haraus (hore) a navádzač Maroš Hudík v slalome zrakovo znevýhodnených na zimných paralympijských hrách v Pekingu.
Foto
TASR/AP

Slovenskí športovci získali na zimných paralympijských hrách v Pekingu, ktoré sa skončili v nedeľu, šesť cenných kovov. S bilanciou 3 zlaté a 3 bronzové medaily skončilo Slovensko v medailovej bilancii 10. priečku. Suverénne najviac cenných kovov vybojovali Číňania (18-20-23), druhá skončila Ukrajina (11-10-8) a tretia Kanada (8-6-11).

O poslednú slovenskú medailu sa postaral v nedeľu Miroslav Haraus, ktorý s navádzačom Marošom Hudíkom získal v slalome zrakovo znevýhodnených bronz. Nadviazal tak na svoj bronzový úspech z obrovského slalomu.

Haraus dosiahol v súčte dvoch kôl čas 1:36,22 min, za prvým Talianom Giacomom Bertagnollim zaostal o 9,40 sekundy. Druhý bol so stratou 0,28 s na víťaza Rakúšan Johannes Aigner (+0,28 s).

„Veril som si. Som rád, že to vydalo na medailu, že sme mohli úspešne reprezentovať Slovensko,“ citovala stránka SPV Harausa, ktorý k doterajším piatim medailám z predchádzajúcich paralympiád pridal ďalšie dve bronzové. Sú však prvé z technických disciplín - z obrovského slalomu a slalomu. „Mám ho rád, len je nevyspytateľný. No po tejto skúsenosti asi budem musieť pokračovať v kariére ďalej,“ dodal Haraus.

Marek Kubačka obsadil 6. priečku (+19,58 s), Jakub Krako bol po prvom kole na solídnom piatom mieste, ale druhé nedokončil. Martin France bol posledným Slovákom v akcii, v kategórii stojacich obsadil v slalome 11. miesto.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV