Športové aktuality
2 min. čítania

Klaudia Medlová verí, že po fyzioterepiách sa ešte na ZOH predstaví

Klaudia Medlová. Ilustračné foto.

Ako prvý slovenský športovec mala do súťaží ZOH v Pekingu zasiahnuť v sobotu ráno v Genting Snow Parku snoubordistka Klaudia Medlová. Na kvalifikáciu slopestyle však pre zranenie pri rannom tréningu napokon nenastúpila.

Tréner Matej Matys ju odhlásil len desať minút pred začiatkom súťaže...

„Stalo sa mi po tréningu krátko pred súťažou. Pri prvom skoku som zle dopadla a zvrtlo sa mi ľavé koleno, teda v mojom prípade zadné. Je to koleno, s ktorým mávam chronické problémy. V prvej chvíli to bolelo ukrutne a zľakla som sa, že som si natrhla väz. Sťažka som odkrivkala do priestoru ,lounge´ a pri pohyboch nohy do strán som cítila ostrú bolesť. Potom sa mi však hodinu venoval fyzioterapeut a bolesť do značnej miery ustúpila. Bolo to oveľa lepšie. Uvidíme, čo ukáže vyšetrenie. Možno po ďalších fyzioterapiách a po zatejpovaní kolena to pôjde,“ povedala Klaudia Medlová.

Jeden z lekárov výpravy MUDr. Ivan Macek, ktorý pôsobí v olympijskej dedine v Čiang-ťia-kchou, predpoludním informoval, že Klaudia pôjde na MRI vyšetrenie do miestnej nemocnice. Popoludní sa do Čang-ťia-kchou z olympijskej dediny v Jen-čchingu presunul aj hlavný lekár slovenskej výpravy MUDr. Roman Fano, ktorý je chirurg, ortopéd.

Po tom, čo Medlová absolvovala MRI vyšetrenie, Roman Fano uviedol: „Magnetická rezonancia aj klinické vyšetrenie preukázali, že došlo k natiahnutiu postranného vnútorného väzu v Klaudiinom pravom kolene. Je to koleno, ktoré mala v minulosti dvakrát operované. Celkove však s vyšetrenia preukázali, že to nie je také zlé. Teraz bude mať tri dni od snoubordu pokoj a potom skúsi koleno zaťažiť. Je možné, že v disciplíne big air bude môcť nastúpiť. Určite to nie je vylúčené.“

Kvalifikácia v nej je v programe ZOH až 14. februára, čiže má viac než týždeň na zotavenie.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV