Športové aktuality
2 min. čítania

Mesto Vancouver možno prevezme financovanie výstavby Olympijskej dediny pre ZOH 2010

Vancouver 21. januára (TASR/AP) - Finančný riaditeľ kanadského Vancouvru Kenneth Bayne v utorok odporučil, aby mesto prevzalo financovanie ťažko skúšanej Olympijskej dediny pre ZOH 2010. Podľa Baynea by malo mesto požičať zvyšných 356 miliónov dolárov na dokončenie dediny, ktorú pre finančné problémy nedokážu dofinancovať developerské spoločnosti. "Vzhľadom na neochotu veriteľa poskytnúť ďalšie financie a na podmienky na trhu, a vzhľadom na blížiace sa stretnutie s olympijským výborom a na termíny dostavby, toto môže byť jediný spôsob ako zaistiť dokončenie," uviedol Bayne na zasadaní mestského zastupiteľstva Vancouvru. To bude hlasovať o Bayneovom návrhu vo štvrtok.
Náklady na výstavbu mali pôvodne pokrývať spoločne Vancouver s firmami Fortress Investment a Millennium Development. Fortress však zastavil platbu pre predraženie nákladov a po zrútení sa trhu s nehnuteľnosťami a finančnej kríze hrozí, že podobný osud zasiahne aj Millenium Development. Mesto sa odvtedy snažilo pokrývať stavbu samo, ale pričlenená suma 82 miliónov dolárov vyprší už vo februári. Olympijská dedina má pritom podľa plánov stáť už na jeseň.

© 2009, Autorské práva TASR. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR je výslovne zakázané.

Podujatia a športovci
paris
Ukazsa2024 Pankova

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV