Šport a olympizmus
2 min. čítania

Mladí kordisti z Fínska získali plaketu KFP SOŠV

Katarína Ráczová

V dňoch 13. - 15. januára 2023 do Bratislavy zavítalo v rámci turnaja Dunajský pohár, ktorý patrí do európskeho kadetského okruhu (rok nar. 2006 a mladší), viac ako 800 mladých šermiarov nielen z Európy, ale aj zo Spojených štátov amerických, Egypta, Brazílie, či z takých exotických krajín ako Jamajka, alebo Singapur.  

O víťazstvo na turnaji, ktorý z poverenia Európskej šermiarskej konfederácie organizoval pod záštitou Slovenského šermiarskeho zväzu šermiarsky klub Slavia STU Bratislava, bojovalo 316 kordistov, 241 fleuretistov a v záverečný deň 266 kordistiek.

Na tomto významnom podujatí nechýbal ani Klub fair play SOŠV, ktorý v spolupráci s organizátormi vyhlásil Cenu fair play, za príkladné vystupovanie. Je potešujúce, že šermiari a šermiarky ani v zápale boja nezabudli na pozitívny odkaz a potenciál športu, ktorým sú princípy fair play. V tomto duchu na záver podujatia Plaketu Klubu fair play SOŠV prevzali mladí kordisti z Fínska. Vystupovanie členov družstva v duchu fair play počas náročného turnaja chválili nielen rozhodcovia, ale aj súperi.  Plaketu KFP prevzali pri záverečnom vyhlásení výsledkov turnaja, po ktorom zdôraznili: „Je to pre nás veľká česť a zároveň motivácia, aby sme aj naďalej vystupovali priateľsky a čestne.“

Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV