Šport a olympizmus
Peking
2 min. čítania

MOV daruje 10,4 milióna USD z prebytku hospodárenia ZOH 2022 v Pekingu na podporu odkazu hier

Fotografia viacerých olympijských športovísk v Pekingu.
Foto
BEIJING 2022

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) prispeje svojím podielom na prebytku hospodárenia organizátorov zimných olympijských hier v Pekingu 2022 na podporu odkazu týchto hier. Podiel MOV na kladnom hospodárskom výsledku hier je vo výške 10,4 milióna USD. Oznámil to v Pekingu prezident MOV Thomas Bach. Podiel MOV na prebytku bude venovaný Čínskemu  olympijskému výboru a je určený na podporu rozvoja športu v Číne, najmä pokračujúceho  zapojenia 346 miliónov Číňanov  do zimných športov s osobitným zameraním na mladých ľudí. „Mladí ľudia, ktorí sa venujú zimným športom, budú mať z tohto príspevku MOV veľký úžitok," uviedol Bach.

Organizačný výbor ZOH Peking 2022 predtým zverejnil, že sa mu podarilo dosiahnuť prebytok hospodárskeho výsledku v rámci prevádzkového rozpočtu v celkovej výške 52 miliónov USD. Prevádzkový rozpočet ZOH 2022 bol v celkovej výške 2,29 miliardy USD. Tento výborný hospodársky výsledok bol možný aj vďaka značnému príspevku MOV k úspechu hier. Príspevok MOV prevýšil podporu poskytovanú usporiadateľom predchádzajúcich ZOH.

Pozitívne finančné výsledky Pekingu 2022 odrážajú úspech obchodného programu hier, ktorý ťažil zo silnej olympijskej značky. Túto silu podčiarklo rekordných 2,01 miliardy jedinečných divákov, ktorí sledovali spravodajstvo z Pekingu na lineárnych televíznych a digitálnych platformách, ako aj 3,2 miliardy interakcií počas celého obdobia hier na olympijských sociálnych sieťach. ZOH 2022 ťažili tiež z optimalizácie príprav, ktorá bola vypracovaná na základe Olympijskej agendy 2020 a posilnená počas pandémie ochorenia COVID-19.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV