Športové aktuality
Osrblie
2 min. čítania

Na ME biatlonistiek v Osrblí na 15 km Kapustová bronzová

Ema Kapustová na fotografii z vlaňajšieho IBU Cupu v Osrblí. Na rovnakom mieste teraz získala bronz z ME na 15 km trati.
Foto
TASR/Ján Krošlák

Slovenská biatlonistka Ema Kapustová získala bronzovú medailu vo vytrvalostných pretekoch na 15 km na majstrovstvách Európy v Osrblí. V stredu na domácej trati predviedla rovnako ako na viacerých pretekoch počas tejto sezóny čistú streľbu a do cieľa prišla so stratou 59,1 sekundy na víťazku Maren Kirkeeideovú z Nórska. Druhá skončila Alina Stremousová z Moldavska (+46,5 s).

Dvadsaťjedenročná Kapustová potvrdila dobrú formu zo Svetového pohára a dosiahla jeden z najlepších výkonov medzi ženami. Opäť sa mohla oprieť o vynikajúcu streľbu, ktorá jej v uplynulých týždňoch priniesla bodované pozície v SP a podobne, ako v stíhačke Oberhofe, kde dosiahla svoje maximum 25. priečku, nespravila ani jedinú chybu. Darilo sa jej aj na trati a po všetkých položkách sa držala na popredných priečkach. Okrem medailistiek boli na strelnici stopercentné už iba ďalšie štyri pretekárky.

"Nenachádzam slov, je to neopísateľné a stále to spracovávam. Som veľmi rada. ďakujem celému tímu, fanúšikom. Už mám medaily z mládežníckych šampionátov, ale táto je medzi ženami a to má inú váhu. Vážim si ju ešte viacej. Znova to boli štyri nuly, čo je super. Na strelnici som si to vydrela a každú strelu som sa snažila si postrážiť. Hlavne tu poslednú položku. Cítila som tlak aj od fanúšikov. Som doma a chcela som ukázať všetko. Je pekné spraviť takýto výsledok doma pred rodičmi," povedala Ema Kapustová pre RTVS.

Pre Slovenku to bol jediný štart na ME v Osrblí. Spolu s trénerom Martinom Otčenášom sa teraz zameria na juniorské majstrovstvá Európy a sveta, ktoré budú od 5., respektíve od 21. februára. Keďže tento rok sa lúči s juniorskou kategóriou, budú to pre ňu vrcholy sezóny.

Podujatia a športovci
Šport
paris
Ukazsa2024 Pankova

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV