Športové aktuality
2 min. čítania

Na pôde SOV sa uskutočnilo rokovanie o riešení aktuálneho problému medzi SLA a reprezentantmi SR, črtá sa dohoda

BRATISLAVA 11. januára (SOV) - Na pôde Slovenského olympijského výboru (SOV) sa v stredu 11. januára uskutočnilo pracovné rokovanie, zamerané na riešenie aktuálneho problému medzi Slovenskou lyžiarskou asociáciou (SLA) a reprezentantmi SR v zjazdovom lyžovaní. Stretnutie spoločne so SLA inicioval SOV, ktorý sa pred koncom minulého roka ponúkol ako mediátor aktuálneho sporu, vzniknutého v súvislosti s podpisom Štatútu reprezentanta SR.
 
Na pracovnom stretnutí sa za SOV zúčastnili generálny sekretár Jozef Liba, viceprezident pre športy Peter Korčok, predseda legislatívno-právnej komisie Peter Sepeši a za komisiu športovcov SOV Danka Barteková, za SLA prezident František Repka a generálny sekretár Radoslav Cagala, za Vojenské športové centrum Dukla Banská Bystrica (zamestnávateľ oboch našich reprezentantiek, ktoré patria do absolútnej svetovej špičky - Veroniky Velez Zuzulovej aj Petry Vlhovej) jeho riaditeľ Richard Galovič i riaditeľ pre športy a zároveň viceprezident SOV Jozef Gönci a ako zástupcovia oboch najlepších pretekárok ich otcovia Timotej Zuzula a Igor Vlha.
 
Zástupcovia všetkých strán na stretnutí na pôde SOV deklarovali vzájomnú dobrú vôľu riešiť vzniknutú situáciu v pozitívnom a konštruktívnom duchu. Zhodli sa, že je potrebné, aby športovci mohli bezproblémovo dokončiť naplno rozbehnutú súťažnú sezónu a zároveň aby sa po jej skončení mohli systémovo nastaviť vzťahy medzi SLA a reprezentantmi do budúcnosti.
 
Timotej Zuzula a Igor Vlha na rokovaní predložili upravenú a kompromisnú verziu Štatútu reprezentanta SR, ktorá je akceptovateľná pre obe naše najlepšie pretekárky. Účastníci stretnutia sa s ňou detailne zoznámili a všetci vyjadrili podporu takémuto riešeniu. Prezident SLA František Repka prisľúbil predložiť túto verziu Štatútu reprezentanta SR na schválenie na najbližšie rokovanie predsedníctva Slovenskej lyžiarskej asociácie.

paris
Ukazsa2024 Pankova

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV