Športové aktuality
Čcheng-tu
2 min. čítania

Na svetovej univerziáde Viktória Forster so striebrom v behu na 100 m

Viktória Forster na fotografii z nedávneho mítingu P-T-S v Banskej Bystrici.
Foto
TASR/Ján Krošlák

Slovenská atlétka Viktória Forster získala striebornú medailu v behu na 100 metrov na 31. svetových univerzitných hrách FISU 2023 v čínskom meste Čcheng-tu. Vo finále dosiahla druhý najlepší čas svojej kariéry 11,34 s, triumfovala Luxemburčanka Patrizia Van der Wekenová výkonom 11,22 s, bronz patrí Magdalene Lindnerovej z Rakúska (11,44). Informoval o tom portál atletika.sk       

Forster rozhodla o zisku medaily v druhej polovici stovky, keď sa dravým záverom pretlačila zo štvrtej pozície na druhú. Potvrdila "papierové" predpoklady, keďže mala na konte z finalistiek tretí najlepší osobný rekord (11,26). Medailové ambície naznačila už v semifinále, v ktorom dosiahla druhý najlepší čas 11,37 s.

"Konečne sme prelomili smolu z predchádzajúcich vrcholných podujatí. Viktórii sa vrátilo všetko, čo dáva do svojej atletickej prípravy. Čakala som raketový štart, ktorý Viktórii naozaj vychádza. Dnes to nebolo celkom ono, ale fantastickým záverom to napokon dala a má vytúženú medailu. Priznám sa, že sme si na štadión vzali aj slávnostnú teplákovú súpravu pre ceremoniály, preto musela v závere ,zamakať´, aby ju mohla využiť," povedala trénerka Katarína Adlerová pre atletika.sk.

Pre Slovensko to bola jubilejná 10. atletická univerziádna medaila (bilancia 1–7–2), prvá po šiestich rokoch. Predtým Ján Volko získal na Taiwane striebro na 200 m. Viktória Forsterová (ŠK ŠOG Nitra) ziskala prvý cenný kov na vrcholnom atletickom podujatí, dovtedy bola najlepšie štvrtá na 100 m EYOF 2019 v Baku a piata na 100 m na juniorských MS 2021 v Nairobi.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV