Šport a olympizmus
2 min. čítania

Pred Domom športu by mohlo vzniknúť Olympijské námestie

Priestranstvo pred Domom športu, ktoré by sa mohlo v budúcnosti volať Olympijské námestie, s priľahlou fontánou počas jari 2023 upratali v rámci brigády zamestnanci SOŠV.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Priestranstvo pred sídlom Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) v bratislavskom Novom Meste by mohlo niesť v budúcnosti pomenovanie Olympijské námestie. Takéto premenovanie časti Junáckej ulice schválili v utorok miestni poslanci. Návrh ešte musí odobriť bratislavské mestské zastupiteľstvo.

Návrh na premenovanie časti priestoru pred Domom športu písomne predložil pre mestskú časť Bratislava – Nové Mesto Slovenský olympijský a športový výbor. „Snahou SOŠV je pozdvihnúť túto oblasť ďalším urbanistickým prvkom, ktorý by ešte silnejšie podporil prítomnosť športového života v tejto časti mesta,“ konštatuje výbor v liste adresovanom mestskej časti.

Slovenský olympijský a športový výbor v projekte obnovy zelene pred Domom športu počíta s umiestnením architektonických prvkov, prípadne i sochárskych umeleckých diel, ktoré budú symbolizovať olympizmus a šport.

SOŠV poukazuje na to, že v oblasti zóny Pasienky sa nachádzajú Zimný štadión Ondreja Nepelu, Národné tenisové centrum, Národný futbalový štadión, krytá atletická hala Elán, krytá plaváreň s 50-metrovým bazénom, Športová hala Pasienky, futbalový štadión Inter či špecializovaná gymnastická hala Inter. Okrem sídla slovenských športových zväzov sa v budove Domu športu nachádza napríklad aj Slovenské olympijské a športové múzeum.

Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV