Športové aktuality
3 min. čítania

Olympionici sa počas liečebného pobytu v Dudinciach stretli na neformálnej večeri s predsedom správnej rady Nadácie SOV aj s primátorom mesta

Ľubomír Souček
Na fotografii zľava v prednom rade Mária Jasenčáková, Marcela Pavkovčeková, primátor Dudiniec Dušan Strieborný a manželka Š. Pipu, v hornom rade Anton Švajlen s manželkou, František Kunzo, predseda správnej rady Nadácie SOV Anton Siekel, Dušan Moravčík, Zdenka Jánošová, Štefan Malík, Štefan Pipa a Ľubomír Souček (za SOV).
Foto
MARTIN BEŇUCH

DUDINCE 12. marca (SOV) – Počas týždňového liečebného pobytu v Kúpeľoch Dudince, ktorý sa skončil v nedeľu, absolvovali slovenskí olympionici okrem stredajšej besedy na miestnej Spojenej škole aj piatkovú neformálnu večeru v hoteli Minerál, ktorú na ich počesť podával predseda správnej rady Nadácie Slovenského olympijského výboru (SOV) Anton Siekel. Práve Nadácia SOV v rámci projektu Olympijské srdce pre seniorov venovala olympionikom týždňové liečebné pobyty v Kúpeľoch Dudince – vo februári aj v marci sa na nich zúčastnilo po deväť olympionikov.
 
Na piatkovej neformálnej večeri sa zúčastnili aj primátor mesta Dudince Dušan Strieborný a obchodno-prevádzkový riaditeľ Kúpeľov Dudince, a.s., Martin Beňuch, ktorý olympionikov privítal a povedal, že v kúpeľoch sa snažia vytvoriť rodinnú atmosféru. Jej ilustráciou bola aj táto neformálna večera, spojená s ochutnávkou vína z oblasti Hontu.
 
Primátor mesta Dušan Strieborný vyslovil potešenie, že projekt Nadácie SOV sa realizuje práve v Dudinciach – v meste, ktoré sa v povedomí verejnosti spája s významnými medzinárodnými chodeckými pretekmi s názvom Dudinská päťdesiatka. Tie sa najbližšie uskutočnia už 19. marca.
 
Predseda správnej rady Nadácie SOV Anton Siekel vo svojom krátkom príhovore vyslovil vieru, že olympionikom sa v Kúpeľoch Dudince páči a povedal: „Bol by som veľmi rád, keby sa z kúpeľných pobytov pre olympionikov stal dlhodobý projekt.“

Na neformálnej večeri sa zúčastnili futbalisti Anton Švajlen (člen strieborného družstva na OH 1964 v Tokiu, v Dudinciach bol aj s manželkou) a František Kunzo (olympijský víťaz z Moskvy 1980), dvaja atléti – bežec Dušan Moravčík (účastník OH 1972, 1976 a 1980, v Mníchove 1972 piaty a v Moskve 1980 desiaty v behu na 3 km prekážok) a chodec Štefan Malík (účastník OH 1996 v Atlante 2000 v Sydney), volejbalista Štefan Pipa (člen 6. družstva v Mníchove 1972 a piateho družstva v Montreale 1976, v Dudinciach bol aj s manželkou), športová gymnastka Zdenka Jánošová-Bujnáčková (členka piateho družstva v Mníchove 1972), sánkarka Mária Jasenčáková (účastníčka piatich ZOH v rokoch 1980, 1984, 1992, 1994 a 1998, najlepšie deviata v Lake Placide 1980) a biatlonistka Marcela Pavkovčeková (súťažila na ZOH 2002 a 2006, v Salt Lake City 2002 bola členka piatej štafety).
 
Z deviatky olympionikov, ktorí boli v Dudinciach na pobyte od 7. do 13. marca, chýbala len bývalá zjazdárka Jana Gantnerová (účastníčka troch ZOH v rokoch 1976, 1980 a 1984, v Sarajeve 1984 piata a v Lake Placide 1980 desiata v zjazde), ktorá pre pracovné povinnosti musela odísť skôr.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV