Športové aktuality
Tokio
1 min. čítania

Organizátori OH v Tokiu v obave z pandémie už nebudú vystavovať olympijský oheň pre verejnosť

Olympijský oheň prestanú v Japonsku na zatiaľ neurčitý čas vystavovať, aby sa pri čaši s ohňom nezhromažďovala verejnosť.
Foto
TASR/AP

Predstavitelia organizačného výboru budúcoročných tokijských olympijských hier v utorok predčasne ukončili expozíciu olympijského ohňa pre verejnosť. Dôvodom sú opatrenia v boji proti pandémii koronavírusu. Japonský premiér Šinzó Abe vyhlásil v utorok v krajine núdzový stav, ktorý by mal trvať do 6. mája. V krajine evidovali v utorok popoludní 3906 prípadov ochorenia COVID-19, pričom 92 ľudí chorobe podľahlo.

Olympijské hry v Tokiu preložili pred dvoma týždňami na leto 2021 (23. júl - 8. august). Oheň prišiel do Japonska z Grécka 20. marca a od minulého týždňa bol vystavený v prefektúre Fukušima. Na území postihnutom v roku 2011 zemetrasením, vlnami cunami a haváriou jadrovej elektrárne mal zostať do konca apríla. "Pôvodne sme chceli vystavovať oheň pre verejnosť až do konca apríla, no po najnovšom vývoji situácie sme sa rozhodli ináč," informovali organizátori. Zatiaľ nie je známe, kde budú oheň udržiavať.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV