Športové aktuality
2 min. čítania

Paulína Bátovská Fialková dosiahla v Pokljuke najlepší výsledok sezóny

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Paulína Bátovská Fialková bola v ležke na strelnici v Pokljuke stopercentná.
Foto
TASR/AP

Slovenská biatlonistka Paulína Bátovská Fialková obsadila vo štvrtkovom šprinte Svetového pohára žien na 7,5 kilometra v slovinskej Pokljuke 4. miesto. Na víťaznú Švédku Elviru Öbergovú stratila 26,5 sekundy po jednej chybe pri druhej streľbe. Bátovská Fialková dosiahla najlepší výsledok v prebiehajúcej sezóne.

Na druhom mieste skončila líderka celkového poradia Julia Simonová z Francúzska, ktorá stratila 6,9 sekundy, a pódium doplnila Talianka Dorothea Wiererová s mankom 18,7 s. Všetky tri pretekárky zaznamenali bezchybnú streľbu.

Bátovská Fialková odštartovala ako tretia a po bezchybnej ležke sa zaradila na prvé miesto, ktoré si udržala až po druhú položku. Po nej však musela absolvovať jeden trestný okruh, keď minula štvrtý terč. Pri príchode na druhé stanovište mala pritom najlepší medzičas, o 5,3 sekundy lepší ako E. Öbergová. Na trati bola Slovenka piata najrýchlejšia.

„Som prekvapená z výsledku, výkonu i behu. Po vianočných sviatkov som nevedela, ako na tom som po vianočnej pauze. Akoby sme po nej opäť začínali sezónu. Pred pretekmi som sa necítila dobre, ani na trati to nebolo ideálne. Keď som však počula medzičasy, príjemne ma to potešilo. V Pokljuke je technická trať, záleží pri behu na množstve detailov. Dajú sa na trati získavať i strácať sekundy. Sústredila som sa preto na to a nemyslela, či vládzem, alebo nevládzem. ,Ležka‘ mi vyšla super, bola rýchla a v dobrom rytme. Jedna chybička na ,stojke‘ sa stala. Zo štvrtého miesta sa musím tešiť,“ povedala pre Slovenskybiatlon.sk Paulína Bátovská Fialková.

Jej krajanka Mária Remeňová skončila na 77. priečke s mankom 3:50,6 minúty a dvoma streleckými chybami. Nepostúpila tak do sobotňajšej stíhačky na desať kilometrov, ktorá je v rovnakom stredisku na programe v sobotu. Ivona Fialková a Zuzana Remeňová neštartovali pre chorobu.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV