Športové aktuality
2 min. čítania

Petra Vlhová vyhľadávanejšia ako Plačková či Heger, Sabbatini zdolal Matoviča

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Petra Vlhová v roku 2021 oslávila viacero víťazstiev, uspela aj na internete.
Foto
TASR/AP

Slovensko žije športom, jeho obyvateľov zaujímajú výsledky športovcov i zaujímavosti o nich. Ukazujú to aj trendy vo vyhľadávaní na slovenskom Googli, ktoré zverejnila spoločnosť prevádzkujúca známy vyhľadávať.

Najvyhľadávanejšou slovenskou osobnosťou v roku 2021 sa stala vo vyhľadávačoch Petra Vlhová. Víťazka Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní 2020/21 predstihla osobnosti nielen zo sveta športu, ale aj z politiky či šoubiznisu. Slováci sa zaujímali o všetky informácie o lyžiarskej hviezde. Meno Petry Vlhovej sa v rebríčku vyhľadávaných osobností objavilo druhýkrát, v roku 2019 bola štvrtá.

Vlhová odsunula na ďalšie „medailové priečky“ v rebríčku Zuzanu Plačkovú a bývalého hokejistu Borisa Valábika. Za najlepšou trojkou skončil premiér Eduard Heger, pred vlaňajšieho víťaza Igora Matoviča sa dostal aj golfista Rory Sabbatini. Po tom, čo získal striebornú medailu na olympijských hrách v Tokiu, si Slováci začali zisťovať informácie o ňom.

Už tradične je v desiatke najvyhľadávanejších osobností Slovenska Peter Sagan, ktorý rebríček už aj vyhral. Tentoraz mu za rok 2021 patrila 8. priečka, hneď za ním skončil prekvapujúco mladý talentovaný hokejista Juraj Slafkovský. Medzi desať najvyhľadávanejších osobností Slovenska na googli sa teda dostali štyria aktívni športovci plus jeden bývalý.

paris
Ukazsa2024 Pankova

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV