Športové aktuality
2 min. čítania

Rebeka Jančová spoznala svoje limity a ako ich môže posúvať

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Rebeka Jančová videla v olympijskom obrovskom slalome cieľ iba v prvom kole.
Foto
SOŠV/JAKUB SÚKUP

Nové skúsenosti nabrala v pondelkovom olympijskom obrovskom slalome talentovaná Rebeka Jančová. Osemnásťročná Slovenka figurovala po prvom kole na 48. priečke, druhé nedokončila.

Do olympijských bojov sa Jančová vydala bez veľkého rešpektu. Chcela predviesť čo najideálnejšie jazdy. Na trať sa vydala s číslom 57. S odstupom 9,00 sekundy na vedúcu Saru Hectorovú bola po prvom kole 48.

„Prvé kolo bolo veľmi náročné. V niektorých bránkach som stratila veľa času, dosť som ich podišla,“ hodnotila prvú jazdu.

Na zimných olympijských hrách a na majstrovstvách sveta môžu na rozdiel od pretekov Svetového pohára absolvovať všetky lyžiarky aj druhé kolo. Jančová jeho cieľ rovnako ako veľa iných dievčat neuvidela. Vypadla v hornej tretine.

„Pustila som sa na trať s väčším odhodlaním ako v prvom kole. Som sklamaná, že sa mi nepodarilo vidieť cieľ. Pod bránkou boli takzvané seky, v nich ma to vyhodilo mimo stopu. Chcela a mohla som ísť lepšie,“ priznala sebakriticky.

Mladá osemnásťročná Slovenka sa predovšetkým zoznamuje s veľkým podujatím. V minulosti absolvovala zimné olympijské hry mládeže, avšak veľké ZOH sú iná úroveň. „Zistila som aj v tomto obrovskom slalome, kde sú moje limity a ako ich môžem posúvať. Premiéra mi celkom chutila, aj keď som prežívala aj stres,“ dodala Jančová.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV