Športové aktuality
2 min. čítania

Sagan v 10. etape Tour de France druhý a opäť je v zelenom

Revel 12. júla (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan predviedol v utorok ďalší výborný výkon, keď obsadil druhé miesto v 10. etape Tour de France a vrátil sa do zeleného dresu pre lídra bodovacej súťaže. Zároveň si od organizátorov vyslúžil aj ocenenie pre najbojovnejšieho pretekára etapy. Dvadsaťšesťročný jazdec stajne Tinkoff strávil celý deň v úniku, no o druhé víťazstvo v tohtoročnej edícii slávnych pretekov ho pripravil Michael Matthews. Austrálčan zo stajne Orica sa presadil v záverečnom špurte malej skupinky a do cieľa 197 km dlhej etapy z Escaldes-Engordany do Revelu prišiel v čase 4:22:38 h. Tretí skončil Nór Edvald Boasson Hagen.

Sagan vyhral rýchlostnú prémiu za 20 bodov a za druhé miesto v cieli si pripísal ďalších 25. Úradujúci majster sveta ich tak má na konte už 242, druhý Brit Mark Cavendish na neho stráca 38 bodov, tretí Nemec Marcel Kittel už 60.
Pelotón prišiel do cieľa so stratou vyše deväť minút, no na čele celkového poradia sa nič nemenilo. Pozíciu lídra si udržal Brit Chris Froome zo stajne Sky so šestnásťsekundovým náskokom pred krajanom Adamom Yatesom z Oricy, tretí Ír Daniel Martin (Etixx-QuickStep) stráca o tri sekundy viac. Sagan figuruje so stratou 1:14:22 h na 83. mieste.

paris
Ukazsa2024 Pankova

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV