Šport a olympizmus
2 min. čítania

Šéf Európskej atletiky Dobromir Karamarinov sa stretol aj so zástupcami SOŠV

SAZ/www.atletika.sk
Šéf Európskej atletiky Dobromir Karamarinov (tretí zľava) sa stretol aj so zástupcami SOŠV
Foto
SAZ -JL

V Bratislave v týchto dňoch zasadá športová komisia a tiež exekutíva Európskej atletiky (EA) na čele s prezidentom kontinentálnej federácie Dobromirom Karamarinovom. V nabitom programe si bulharský šéf EA našiel čas aj na návštevu sekretariátu Slovenského atletického zväzu. Spojil ju – v sprievode prezidenta SAZ Petra Korčoka a generálneho sekretára SAZ Vladimíra Gubrického – s prehliadkou Slovenského olympijského a športového múzea a stretol sa aj s prezidentom Slovenského olympijského a športového výboru Antonom Siekelom.

„Na chvíľu sme si ho ukradli pre seba,“ vravela členka Rady EA Anna Kirnová, ktorá ako členka exekutívy prvý raz „hostí“ pracovné zasadnutie. „Každý člen exekutívy sa počas svojho mandátu snaží aspoň raz zorganizovať takéto zasadnutie. V Bratislave sa koná prvý raz od 70. rokov minulého storočia,“ prezradila medzinárodná sekretárka SAZ, ktorú vlani v apríli delegáti kongresu v Belehrade zvolili do druhého funkčného obdobia – rovnako ako Karamarinova.

Úradujúci prezident EA zavítal na Slovensko prvý raz od šamorínskeho Európskeho pohára vo vrchoch v roku 2019 a rád si spomína aj na krosový európsky šampionát 2017 v tom istom dejisku. Jeho návšteva však súvisí viac s tým, čo sa na Slovensku ešte len udeje.

„V júli tohto roku sa budú v Banskej Bystrici konať majstrovstvá Európy do 18 rokov, čo je tiež jeden z dôvodov, prečo sme teraz na Slovensku. Sme radi, že sme pri tejto príležitosti mohli zavítať do Bratislavy,“ vysvetlil Dobromir Karamarinov. Na potvrdenie jeho slov prebieha v týchto dňoch v Banskej Bystrici ďalšia inšpekčná návšteva EA, tzv. „site visit“.

Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV